Mød en af verdens bedste fotografer i Viborg

09.05.19
Det er lykkedes holdet bag Fotodage Viborg at lokke en af verdens bedste fotografer – danske Joachim Ladefoged – til byen. Mandag 13. maj kl. 19 holder han foredrag i Viborg Musiksal, hvor han fortæller om højdepunkterne i en imponerende karriere og viser de billeder, der betyder mest for ham.

Joachim Ladefoged er fotojournalist og har gennem karrieren arbejdet i omkring 60 lande. Han har dækket krige og katastrofer over hele verden, portrætteret danske og internationale sports- og showbiz-stjerner samt dokumenteret festlige begivenheder som Roskilde Festival og sport-events. Han mestrer alle disse meget forskellige genrer, og han har en særlig evne til at indfange vigtige øjeblikke, stemninger og personligheder.

Joachim Ladefoged har arbejdet som professionel fotograf siden 1991, er medlem af det internationale fotoagentur VII og leverer jævnligt billeder til blandt andet The New York Times, TIME og The New Yorker. Som noget relativt nyt har han også fotograferet kampagnebilleder for virksomheder som NIKE, Bang & Olufsen og IBM.

Gennem årene har Joachim Ladefoged vundet en lang række priser for sit arbejde, bl.a. World Press Photo, Visa D’Or, POYi, Eissie, Agfa og Årets Pressefoto. Det kan anbefales at gå på opdagelse på hans hjemmeside joachimladefoged.com og Instagram-profil, der giver et godt indtryk af, hvorfor han tager den ene pris hjem efter den anden.

Foredraget med Joachim Ladefoged er blevet til i samarbejde med Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor Joachim Ladefoged er ansat, og der er fri entré. Vil man være sikker på en plads, anbefaler arrangørerne, at man booker billet via billetter.bemaerkedage.dk.

Man kan læse mere om Fotodage Viborgs mange udstillinger og arrangementer i festivalens program, som kan ses på fotodage.dk.