Trådløst netværk

Gå på nettet med din egen pc eller tablet.

Du kan tage din bærbare pc med på bibliotekerne i Bjerringbro, Houlkær, Karup, Stoholm, Skals og Viborg og bruge bibliotekernes trådløse netværk. På den måde kan du få glæde af de mange tilbud, der findes på internettet samt få mulighed for at gå ind på bibliotekernes mange netressourcer.

Netværket giver tidsbegrænset adgang (6 timer) til internettet ved indtastning af brugernavn og adgangskode. Du kan logge på via NemID eller få en kode på SMS.
Tilslut pc´en til netværket "ViborgOpen". Åben derefter en browser (Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome), som automatisk vil blive ledt til en godkendelsesside, hvor du kan logge på med NemID eller få bestilt en engangskode via SMS.

Brugernavn og adgangskode gælder kun for én opkobling. Hvis pc´en slukkes og derefter ønskes tilkoblet netværket igen, skal du logge på igen - enten med NemID eller ved at bestille en ny engangskode på SMS. Netværket er tilgængeligt i bibliotekets åbningstid.

SMS

Når du har koblet til netværket "ViborgOpen" og er gået ind på login-siden, kan du vælge at indtaste dit mobilnummer i en boks. Herefter sender vi en engangskode til dig.

Denne kode skal indtastes på login-siden, hvorefter der er adgang til internettet.

Der er flere fordele ved at bruge din egen pc. Du bestemmer selv, hvor længe du vil bruge internettet og samtidig kommer de ting, du arbejder med eller downloader fra internettet direkte ned på din egen pc, så du kan arbejde videre med det derhjemme. Derudover har du naturligvis også dine egne programmer til rådighed.

Det eneste, du skal gøre, er at overholde bibliotekets generelle regler for brug af internettet.