Til dig som er ordblind

Her finder du en oversigt over vores og andres tilbud til ordblinde eller pårørende.

Lette bøger for unge og voksne

Voksen biblioteket køber bøger, der er bearbejdet og skrevet til unge og voksne med læsevanskeligheder.
Det er primært romaner, men der er også en lille smule fagbøger.
Bøgerne står samlet, så det er let at overskue tilbuddet.

Lydbøger

Biblioteket køber lydbøger som cd og mp3.
Det er især romaner, men der købes også enkelte fagbøger.
Viborg Bibliotekerne køber ikke alt, hvad der udgives, så finder du ikke det du søger efter, så spørg bibliotekspersonalet, som vil undersøge om bogen kan skaffes fra et andet bibliotek i Danmark.

eReolen

eReolen.dk giver adgang til at læse og lytte til e-bøger og lydbøger på din computer, smartphone eller tablet.
Med app'en eReolen, som du finder i appstore eller Google play, kan du downloade de lånte titler og dermed læse/lytte uden internetadgang.
eReolenglobal.dk har bøger på engelsk.

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen giver adgang til et gratis program, der gør det muligt at få en markér- og kopierbar tekst læst højt. Programmet kan downloades her.

Lydavis

Lydavisen tilbydes gratis til alle med læsevanskeligheder i Viborg Kommune. Hver lydavis varer cirka 120 minutter og indeholder stof fra de lokale aviser for en uge.
Der er stof fra følgende aviser: Viborg Stifts Folkeblad, Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad og ugeaviserne: Viborg Nyt, Ugeavisen Karup, Purhus-Tjele Ugeavis, Bjerringbro Avis, Fjends Folkeblad og Ugeavisen Møldrup og Aalestrup.

Lydavisen udarbejdes af Nota, der udvælger og redigerer stoffet, indlæser det på mp3-cd og sørger for, at de bliver sendt til abonnenterne. Cd'erne kan ikke afspilles på almindelige cd-afspillere. Der kræves en særlig DAISY-afspiller. Nogle DVD-afspillere kan dog også afspille mp3-filer.

Hvis du gerne vil modtage lydavisen, der er noget galt med den avis du har modtaget eller har du spørgsmål til lydavisen, er du velkommen til at kontakte Anette Koue på tlf. 87 87 34 13 eller E-mail a6k@viborg.dk.

Et liv som ordblind

Etlivsomordblind.dk er i dag Danmarks største samlingssted for ordblinde.
På siden finder du masser at tips og gode råd om blandt andet hjælpemidler og nyeste it.

Nota

Som medlem af nota.dk finder du mere end 50.000 bogtitler i Nota Bibliotek inden for skønlitteratur, studiebøger, erhvervsbøger og tegneserier. Du kan afspille, downloade eller bestille en bog som lydbog eller e-bog.
For at blive medlem som ordblind, skal man sende en ansøgning til Nota og dokumentere sin ordblindhed.