Viborg går på jagt efter Danmarks Unge Fototalent 2020

22.01.20
Festivalen Fotodage skydes i gang med en fotokonkurrence for unge foto talenter

For sjette gang skyder festivalen Fotodage Viborg konkurrencen Danmarks Unge Fototalent i gang. Konkurrencen er landsdækkende og for alle unge amatørfotografer mellem 15 og 25 år.

Konkurrencen Danmarks Unge Fototalent er en fast tradition i forbindelse med Fotodage Viborg. Hvert år modtager arrangørerne et sted mellem 130 og 200 fotos fra unge over hele landet, og niveauet er højt! Blandt de indsendte bidrag vælges én vinder. Præmien er en uges ophold på Medieskolernes fotolinje, hvor fototalentet kan udvikles. Vinderen kan også se frem til en soloudstilling under næste års festival.

Vinderen afsløres den 2. maj

Fototalenterne kan indsende billeder frem til den 15. marts. Herefter vurderer dommerne fotografierne og udvælger en vinder, som kåres i forbindelse med åbningen af Fotodage Viborg. Det sker lørdag den 2. maj 2020. Dommerne udvælger desuden en række af de bedste konkurrencebilleder, der udstilles på Hovedbiblioteket i Viborg sammen med vinderens fotos under hele festivalen.

Konkurrencen er for amatørfotografer. Det betyder, at man ikke må være under uddannelse til fotograf eller uddannet fotograf - alle andre kan deltage. Som noget nyt skal hver deltager indsende tre fotos og det er den samlede vurdering af alle tre billeder, der sikrer vinderen titlen Danmarks Unge Fototalent. Der er frit valg i forhold til genre og motiv. Fotografierne kan være en serie eller tre vidt forskellige billeder. Find mere viden om konkurrencen og hvordan man deltager på www.fotodage.dk.

Fotodage Viborg 2020

I år er festivalen Fotodage Viborg i gang fra den 2.-17. maj, hvor alle sejl sættes til for at fejre og formidle fotografiet i al dets mangfoldighed. Under festivalen kan publikum opleve en perlerække af fotoudstillinger med billeder i absolut verdensklasse og deltage i talks, workshops, fototure mm.

Information

Yderligere information om konkurrencen Danmarks Unge Fototalent og Fotodage Viborg kan fås ved henvendelse til:

Projektleder for Fotodage Viborg Lene Birgitte Mirland, Viborg Bibliotekerne, lebm@viborg.dk, tlf. 87 87 34 31

Leder af fotolinjen på Medieskolerne Gunner Byskov, byskov@medieskolerne.dk, tlf. 31 50 25 77

 

Fotoet ”The Colors of Spring” der sikrede Jaffar Ali Afzal titlen som Danmarks Unge Fototalent 2019. Copyright tilhører fotografen.