Fotodage Viborg 2020 aflyses

24.03.20
Den 8. udgave af Fotodage Viborg skulle have været afholdt 2.-17. maj, men aflyses nu på grund af Corona-epidemien.

Holdet bag Fotodage Viborg havde festivalprogrammet på plads og var klar til at sætte den store PR-maskine i gang, da Corona-epidemien begyndte og medførte store omvæltninger i løbet af ganske kort tid. Som følge af den alvorlige situation er det nu blevet besluttet at aflyse festivalen.

Udvalgte udstillinger og arrangementer vil blive gennemført senere. For eksempel arbejdes der på at finde et tidspunkt i løbet af sommeren eller efteråret, hvor Årets Pressefoto kan vises på Hovedbiblioteket i Viborg.

Kåringen af Danmarks Unge Fototalent 2020 afsløres på Fotodage Viborgs hjemmeside og Facebook-side. Vinderens billedserie og andre udvalgte konkurrencebilleder sættes sammen til en onlineudstilling på fotodage.dk. Denne er klar fra 1. maj.

Fotodage Viborg hylder fotografiet i al dets mangfoldighed gennem udstillinger og aktiviteter som workshops, fototure, artist talks og rundvisninger. Festivalen er opstået i Viborg, fordi Medieskolerne ligger i byen og er et unikt uddannelsessted, som blandt andet uddanner langt de fleste danske fotografer. Festivalen opstod i 2013 og tilrettelægges af et netværk af lokale fotoelskere – privatpersoner, kultur- og uddannelsesinstitutioner, fotoklubber og fotografer.

Yderligere information

Information om Fotodage Viborg kan fås ved henvendelse til:

Projektleder for Fotodage Viborg og projektkonsulent Lene Birgitte Mirland, Viborg Bibliotekerne, tlf. 87 87 34 31, lebm@viborg.dk

Formand for Fotodage Viborg, forfatter og freelance journalist Flemming Sørensen, tlf. 28 58 96 69, post@fl-sorensen.dk

Fotoet vist på siden var valgt som PR-foto for Fotodage Viborg 2020. Billedet er taget af Linn Olsen.