Danmarks Unge Fototalent
Sidste års vinder af Danmarks Unge Fototalent Andreas Feldbak; ”Local Catch”

Danmarks Unge Fototalent

18.01.19
I dag er det femte gang, festivalen Fotodage Viborg skyder konkurrencen Danmarks Unge Fototalent i gang. Konkurrencen er landsdækkende og for alle unge amatørfotografer mellem 15 og 25 år, der har en passion og et talent for at fotografere.

Landsdækkende konkurrence

Konkurrencen Danmarks Unge Fototalent er en fast tradition i forbindelse med Fotodage Viborg. Hvert år modtager arrangørerne et sted mellem 130 og 200 fotos fra unge over hele landet – og niveauet er højt! Blandt de indsendte fotos vælges én vinder, der blandt andet præmieres med en uges ophold på Medieskolernes fotolinje, hvor fototalentet kan udvikles, og et tilbud om en soloudstilling under næste års festival.

Konkurrencen er for amatørfotografer, hvilket vil sige, at man ikke må være under uddannelse til eller allerede være uddannet fotograf, men alle andre i aldersgruppen kan deltage. Hver deltager må indsende op til tre fotos, og der er frit valg i forhold til genre og motiv. Mere information om, hvordan man deltager, findes på fotodage.dk.

Vinderen afsløres 3. maj

Der kan indsendes billeder frem til 10. marts. Herefter sætter dommerne sig sammen og udvælger vinderen, som kåres i forbindelse med Fotodage Viborgs åbning 3. maj 2019. Dommerne udvælger i øvrigt en række af de øvrige bedste billeder, der udstilles på Hovedbiblioteket i Viborg sammen med vinderbilledet under hele festivalen.

Fotodage Viborg 2019

I år finder Fotodage Viborg sted 3.-26. maj, hvor alle sejl sættes til for at fejre og formidle fotografiet i al dets mangfoldighed. Gennem alle tre uger kan publikum på forskellige lokaliteter i Viborg Kommune opleve en perlerække af fotoudstillinger, hvoriblandt topudstillingerne viser billeder i absolut verdensklasse. Hele festivalen sættes i gang med Fotomødet i åbningsweekenden fredag-søndag 3.-5. maj, hvor Viborg summer af aktiviteter som talks, rundvisninger, workshops, demonstration af fototeknikker mm. Der er noget på programmet for både de særligt fotointeresserede og de nysgerrige på jagt efter en god og inspirerende kulturoplevelse.

Information

Yderligere information om konkurrencen Danmarks Unge Fototalent og Fotodage Viborg kan fås ved henvendelse til:
Projektleder for Fotodage Viborg Lene Birgitte Mirland, Viborg Bibliotekerne, lebm@viborg.dk, 87 87 34 31.

Materialer