Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
100 Kr
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Forfatteraften med Tom Buk-Swienty

31.10.18
”Det ensomme hjerte” er en gribende og rystende, men også meget varm fortælling om en ung mands liv i det Tyskland, der blev martret af nazismen.

Dramatisk rejse med Tom Buk-Swienty og Det ensomme hjerte

Tom Buk-Swienty tager os med på en dramatisk rejse igennem Det Tredje Rige, når han besøger Gudenåhuset i Bjerringbro onsdag d. 31. oktober.

Forfatter Tom Buk-Swienty blev i efteråret 2013 uventet tilbudt et omfattende erindringsmateriale skrevet af soldaten og krigskirurgen Hans Horn. Materialet, som også var hjerteskærende smukt illustreret af Hans Horn selv, er nu blevet til den historiske roman ’Det ensomme hjerte’, der, baseret på Hans Horns personlige tekster, er et helt enestående og rystende indblik i, hvordan Tyskland, Europa og verden forandrede sig før og under 2. Verdenskrig.

Kom og hør fortællingen om den unge tysker Hans Horn, der voksede op i mellemkrigsårene. Under 2. Verdenskrig blev han hvirvlet ind i Tysklands vanvittige krig. Bagefter emigrerede han til Danmark og arbejdede som praktiserende læge frem til sin død i 1989.
Først i en sen alder blev han i stand til at omsætte sine oplevelser til ord og billeder, og han efterlod sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5.000 sider. Det er dette enestående dokumentariske materiale, der via Hans Horns børn har fundet vej til Tom Buk-Swienty. Med Horns ord og billeder er det muligt at fortælle om 2. Verdenskrig på en ny og overrumplende måde.

Hvordan oplevede den helt almindelige tysker, som hverken var nazist eller havde modet til at gå op imod regimet, nazificeringen af Tyskland og krigen? Horn blev indkaldt til Wehrmacht og forsøgte at overleve først på Østfronten og siden i det krigshærgede Europa. En overgang var han også udstationeret i det besatte Danmark som soldat. Erindringernes første sætning lyder således: »Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det, skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde«.

Hans Horn var kunstner på højt niveau og under foredraget vil Tom Buk-Swienty vise en række af hans makabre og fængslende illustrationer, der skildrer Horns opvækst og krigsoplevelser.

Oplev en historie om en musikalsk soldats utrolige odysse igennem 2.verdenskrig og hans drøm om at blive dansker. Bogen er skrevet på baggrund af Hans Horns historiske optegnelser. Via hans detaljerede og yderst troværdige erindringer, folder Tom Buk-Swienty en stor og usædvanlig fortælling om 2. Verdenskrig ud.

I dette foredrag inviterer Tom Buk-Swienty jer også med ind skriveprocessen, og fortæller med egne ord historien bag ”Det ensomme hjerte”.

Medarr.: LOF

Materialer