Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Livestreaming fra Den Sorte Diamant
Arrangører
Hovedbiblioteket i Viborg, Det Kongelige Bibliotek, Montana, Information
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Montanas Litteraturpris 2021 - LIVE

03.03.21
Under nedlukning og isolation har litteraturen endnu engang vist sit værd, og der er derfor ekstra god grund til at afholde denne digitale hyldestaften til litteraturen, som giver læsere over hele landet mulighed for at opleve uddelingen af Montanas Litteraturpris live fra Den Sorte Diamant i København via livestream.

Til prisuddelingen fortæller de nominerede om deres arbejde, læser uddrag op – og så afsløres vinderen af prisen og medfølgende de 100.000 kr. naturligvis!

I et samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek, Montana og Dagbladet Information præsenteres en række af tidens fremmeste forfattere, som har gjort sig bemærket med deres inspirerende og fornyende bidrag til litteraturen.

Montanas Litteraturpris gives til en aktuel dansk forfatter

De otte nominerede er Shadi Angelina Bazeghi for Flowmatic; Solvej Balle for Om udregning af rumfang; Niviaq Korneliussen for Blomsterdalen; Hans Otto Jørgensen for Dead man walking; Halfdan Pisket for Døden; Pernille Ipsen for Et åbent øjeblik; Ulrik Langen, Frederik Stjernfelt & Henrik Horstbøll for Grov konfækt; Ida Marie Hede for Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer?

Prisen gives til en aktuel dansk forfatter "som inden for sin genre er fornyende, eller som formår at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde", og på listen blandt tidligere vindere tæller store og fremtrædende navne inden for dansksproget litteratur som Mette Moestrup, Asta Olivia Nordenhof, Jonas Eika og – senest – Hanne Højgaard Viemose. Det er derfor en fornem række af forfatterkollegaer, årets prismodtager kommer til at indtræde i.

Hyldest til litteraturen livestreames til hele landet

Montanas Litteraturpris er siden 2006 blevet uddelt på Testrup Højskole i et samarbejde mellem dem og møbelfirmaet Montana og Dagbladet Information, men i år uddeles prisen i Den Sorte Diamant og livestreames til hele landet.

Litteraturprisen hylder forfattere og deres værker, men den fejrer også litteraturen i det hele taget og anerkender, hvor vigtig og dagsordenssættende den, lykkeligvis, stadig er.

"Vores mission med prisen er at honorere den danske kvalitetslitteratur, der flytter mentale grænser hos læserne, har stor kulturel betydning, og som ofte også har det svært på almindelige markedsvilkår. Vi lægger vægt på det nytænkende og formmæssigt fornyende," siger Informations litteraturredaktør Peter Nielsen.

Sådan kan du se med

Arrangementet er et digitalt arrangement, som du kan streame hjemmefra.
Du kan følge streamingen via Den Sorte Diamants YouTube-kanal eller Det Kongelige Biblioteks Facebook-side: https://www.facebook.com/sortediamant

Tags

Materialer