Lars Andersen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.01.00
Her til formiddag kom min teamleder Lone ind til mig på kontoret. ”Hvor meget kender du til Lars Andersen?”

Jeg har sommetider vagt på Skals Bibliotek, så jeg kender ham godt. ” Ja, ham, der er så meget bøvl med. Ham der holdt stor fødselsdag på Skals bibliotek om aftenen, da der ikke var personale.

” Ja”– fortsatte Lone ”og ham vi mistænkte, da alle CD’erne med Kim Larsen og TV2 forsvandt. Nu er den gal igen. I aftes gik alarmen, et vindue var brudt op og den nye pc  Jonas lige har sat op i udlånet er væk. En af de ansatte på plejehjemmet ved siden af har set en mørkerød bil på P-pladsen på ca. samme tid – og Lars har faktisk også en gammel rød bil”.
”Jeg tror, jeg ringer til Lars og hører, hvad han har gang i”, sagde jeg.

Jeg fandt hans nummer i lånersystemet og da jeg kom fra frokost, ringede jeg ham op. Der var en lang pause, inden nogen tog telefonen, men så lød det:
”Det er Lars!”
” Det er Bent Jensen fra biblioteket. Mig der sommetider passer vagten i Skals.”
”Øh, hvis der er kommet en bog til mig, så lad den gå videre. Jeg er nemlig langt væk”
”Hvor langt er du væk!”
”Jeg er øh på ferie i Australien. Jeg sidder netop og spiser frokost under en palme, inden jeg skal ud at kigge på koraller. Det er skide fedt!  Du må hygge dig hjemme i kulden. Vi ses om et par uger på biblioteket”.

Og så blev forbindelsen afbrudt. Det var som pokkers. Tænk at han havde penge til det. Han må have vundet i Lotto! Nå, så var det ikke ham, der havde snuppet pc’en.

Og dog! Der var noget, der ikke kunne passe! Og snart var jeg på vej ud til Lars.

Hvad kunne ikke passe! Find svaret her.