Den kostbare krukke

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.01.00
Biblioteket har tit små udstillinger. De kan være flotte og spændende, men de udstillede ting er som regel ikke ret kostbare. Indimellem er der dog undtagelser.

Sidst år i september udstillede vi nogle store flotte porcelænskrukker fra Elisabeth Skovgaards samling. De var faktisk så dyre, så de blev forsikret for temmelig mange penge.

Da jeg mødte mandag morgen – måske lidt sent – blev jeg straks klar over, at der var noget galt. Den store glasmontre var knust og den største og flotteste af krukkerne var væk. Jeg gik ned i kælderen, hvor man var ved at kigge på billederne fra overvågningskameraerne. Der havde ikke været mange søndag aften. Elisabeth Skovgaard havde været inde og se til sine krukker ved 21 - tiden og derefter havde der kun været 4 besøgende. Ingen var gået ud med en stor krukke.

Jeg ringede til Elisabeth – og hun ville komme ind senere på formiddagen. Lige efter jeg havde lagt på, kom en af vores bogopsætter, Lisa. Hun havde fundet krukken – godt skjult inde bag en krybbe med julebøger.

Da Elisabeth kom, fik hun først en chok, da hun så den ødelagte montre, men så kunne jeg heldigvis sige:
”Vi har fundet din krukke skjult godt bag en bogkrybbe. Tyven har tilsyneladende gemt krukken for at hente den senere.”
”Åh, hvor er jeg glad. Jeg elsker den krukke. Smart at gemme den bag julebøgerne, men ikke smart nok!”
”Håber I finder tyven” sagde Elisabeth Skovgaard og tog sin krukke, men lige da hun var på vej ud på p-pladsen, kaldte jeg hende tilbage.

Hvorfor tror I jeg ville tale med hende! Find svaret her.