Den stjålne pung

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.01.00
Jeg havde lige slukket min pc oppe på kontoret og skulle til at hjem. Da ringede de fra ekspeditionen, om jeg ikke lige kom ned til dem.

Nedenunder mødte jeg Sarah, der holdt en pung i hånden. Se her, hvad en låner fandt, da hun var inde på dametoilettet. Det var en mørkerød damepung. Jeg åbnede den. Der var ingen penge, men lidt forskellige kort bl.a. et sygesikringsbevis med navnet Solvej Thomsen.

”Tja!”, sagde jeg ” det er nemt at se, hvad der er i pungen, men ikke om der mangler noget.”
”Jeg ringer til Solvej Thomsen, så kan vi finde ud af det med det samme. Hun er nok i lånerfortegnelsen” – og det var hun.

Solvej Thomsen havde lige opdaget, at hendes pung var væk, så hun var glad for at den var fundet. Hun var knap så glad for, at den var tømt for penge. Hun havde lige hævet 500 kr. til en brugt symaskine. Og hendes dankort var også væk!

”Jeg får lige spærret mit dankort, så kommer jeg hen på biblioteket. Jeg bor ikke ret langt væk.”

Lidt senere kunne Solvej Thomsen fortælle, at hun havde siddet ved en pc. På et tidspunkt skulle hun hente en kop kaffe i automaten. Da hun kom tilbage til sin pc, var hendes taske åben, pungen var væk og der var kun 2 personer i nærheden.

Da vi jo har overvågning på biblioteket, kunne Solvej ret hurtigt udpege de 2 personer: en ung mand og en lidt ældre kvinde. Selvom det vist ikke er helt lovligt, viste jeg billederne til et par af mine kollegaer og de genkendte dem straks.

”Det er jo Tom og Birte!” De er her næsten hver formiddag. Vi skal nok give dig et tip, når de er her”

Næste formiddag ringede min telefon: ”Så nu sidder de begge ved pc’erne”.

Jeg ringede til politiet og bad dem kigge ned – og så kaldte vi dem enkeltvis ind til en snak.
 
Birte har ikke pc derhjemme og havde dagen før ledt på nettet efter en brugt cykel til sin datter. Hun havde ikke lagt mærke til nogen taske – og selvfølgelig ikke rørt ved noget.

Tom er arbejdsløs elektriker. Han kommer tit på biblioteket og bruger pc’erne. Han kigger almindeligvis ikke efter noget specielt. I går havde han dog været inde på sundhed.dk, for at læse om mavesmerter. Han havde bøvl med maven.

”Tjah!” sagde politimanden. ”Tom er jo en af vores bekendte, men derfor behøver det jo ikke være ham! Vi kommer vist ikke længere med denne sag.”

Men hov pludselig vidste jeg hvem det var……

Hvem tror Du? Find svaret her.