”Spørg bare Slim-damen….”

Er du vimmer mand, hvor har jeg haft en helt fantastisk vinterferie. Jeg har mødt overvældende mange børn – og deres voksne - til alle de børnekulturelle tilbud, som Viborg Bibliotekerne og Ferieaktiviteter arrangerede i den netop overståede vinterferie.

Nærvær og samvær

Jeg har været med i en fyldt bus til LEGO House, som Ferieaktiviteter i år havde planlagt udflugt til. Her oplevede jeg børn og voksne lege med Lego en hel dag – vi byggede, konkurrerede, legede, fantaserede og var innovative mange, mange timer i træk.

Jeg har været til ”Nat på biblioteket”, hvor mange børn og voksne har hjulpet Erik med at finde de sorte flunkere, som havde invaderet biblioteket. Heldigvis lykkedes det til sidst de dejligt vedholdende børn at sende de vildfarne sorte flunkere afsted med et rumskib, så der igen kunne falde vanlig ro over biblioteket.

Jeg har set børn og deres voksne lave flotte kystlandskaber på Skovgaard Museet – hvor der var tid til ro og fordybelse mellem museets flotte billeder.

Jeg har set børn og deres voksne i badetøj opleve sauna-gus i Vestbadet - hvor den seje bademester Lars lukkede deltagerne ind i den 90 grader varme sauna, og derefter fik dem alle til at hoppe i den udendørs pool, hvor der til lejligheden var hugget hul i isen.

Jeg har oplevet børn og deres voksne lave de fineste tryk på bogtrykmuseet Vingaards Officin - hvor de ved hjælp af den store trykkeri-maskine fik trykt deres egne kreationer.

Jeg har set børn og deres voksne grine og forundres til børneteater på bibliotekerne i Viborg Kommune gennem hele ugen.

Jeg har set børn og deres voksne……

For i Viborg Kommune kommer børnene sjældent alene. Her er der en fantastisk tradition for, at børn tager deres voksne med, når de skal opleve kultur eller være med til de forskellige ferieaktiviteter. Og hvor er det vidunderligt at lave ferieaktiviteter for børn – OG deres voksne. Det giver et nærvær og samvær blandt deltagerne – og man fornemmer virkelig, at det er hele familien, der får en oplevelse på trods af, at aktiviteterne som udgangspunkt foregår i børnehøjde. Men gode oplevelser bliver kun bedre af at blive delt.

De slimede detaljer

Jeg har oplevet et overvældende – nærmest utopisk - antal børn og deres voksne til SLIM-værkstedet på Børnebiblioteket i Viborg. Da vi onsdag i uge 7 slog dørene op for, hvad vi troede skulle være et helt almindeligt ferieværksted på Børnebiblioteket væltede det ind med børn og deres voksne. Der var kø så langt øjet rakte – og i løbet af bare den første dag lavede vi 350 portioner slim – til 350 børn – og så kommer deres voksne ved siden af!

Der var nærmest kaotiske tilstande på Børnebiblioteket i Viborg den dag – og vi undskylder, hvis nogen gik forgæves – eller ventede alt for længe. Det var ikke til at forudse, at denne aktivitet ville være SÅ populær blandt både børn - og deres voksne.

De efterfølgende dage kom der fortsat mange mennesker til SLIM-værkstedet – og børnene og deres voksne producerede slim i alle farver og med glimmer og perler, så det var en sand fornøjelse. Der var slim alle steder – og den mest slimede detalje var, da en bedstemor pegede på mig og fornøjet sagde til sit barnebarn –  ”prøv bare at spørge slimdamen om hjælp”…

Så SLIM-damen siger tak for en fantastisk vinterferie – og på gensyn på Viborg Bibliotekerne.

Materialer