Børnenes helte på Viborg Bibliotekernes vinterferieprogram

29.01.20
Børnefamilier og barnlige sjæle kan godt begynde at glæde sig til vinterferien på Viborg Bibliotekerne

Læseoplevelser til ferien

Lystlæsning og den gode læseoplevelse er på dagsordenen i hele 2020 på Viborg Bibliotekerne, som derfor også i vinterferien sætter fokus på nogle af børnelitteraturens mest elskede figurer.
”Så hvis uge 7 skal gå med andet end ristede skumfiduser og varm kakao ved pejsen, så har vi en lang række forslag til, hvad børnefamilier i og omkring Viborg ellers kan få feriedagene til at gå med”, fortæller børnekulturformidler Katrine Møller Mathiesen fra Viborg Bibliotekerne.

Cirkeline, Alfons og Harry

Cirkeline er hovedperson for mandagens aktiviteter på Hovedbiblioteket i Viborg, når Moussa Diallo kigger forbi og fylder Skakbrættet med tonerne fra den lille alfs seneste spillefilm ”Cirkeline i Afrika”. Denne dag kan man også opleve stum-børneteater for de allermindste, lave bogmærker inspireret af den kjoleklædte lille dame og meget mere.

Tirsdag er inspiration til den gode læseoplevelse på programmet, når børn og forældre inviteres til børne-booktalk om gode og aktuelle bøger for børn i flere aldre.

Alfons Åberg er onsdagens hovedperson, hvor børnene og deres voksne blandt andet kan opleve Comedievognens populære forestilling ”Alfons Åbergs Nye Historier” og se filmen ”Hokus Pokus, Alfons Åberg”.

Og fredag suser Harry Potter forbi og skaber magisk stemning i hele biblioteket. Her byder krea-værkstedet på tryllestavsværksted, i børnebiblioteket kan man gå på opdagelse efter de dystre og farlige horcruxes, og på Skakbrættet afholdes der en spændende og udfordrende Harry Potter-quiz med magiske spørgsmål og præmier.

Rimelig torsdag

At kunne rime er en væsentlig trædesten i læseindlæringen. Torsdag i ferien sætter biblioteket derfor fokus på rim og remser. Mikkel Frost har arbejdet med musik og læseundervisning i mange år og inspireret mange børn gennem sin musiske tilgang og levende fortælleevne. Så kom og få en times sproglig opmærksomhed i en forrygende fin ramme af rim og musik.
Torsdagens rime-tema fortsætter med Lydbanko på Skakbrættet. Her udstyres de fremmødte børn med en bankoplade med billeder, som skal kobles til de lyde, som afspilles eller fremføres. Det bliver helt sikkert både skørt, skægt og lærerigt.

Spændende aktiviteter hele ugen

Højtlæsning for de mindste kører hele ugen på Hovedbiblioteket i Viborg, og det samme gør bibliotekets populære krea-værksted. Her er der i år mulighed for at lave bogmærker inspireret af børnebøgernes genkendelige universer, mens de lidt større børn kan kreere monsterbøger, som udspringer af Harry Potters magiske verden, hvor bøgerne både har øjne og tænder, der snapper.

Mandag og tirsdag holder TestLab desuden åbent. Det er stedet for nysgerrige sjæle og legebørn i alle aldre, der interesserer sig for de teknologier, som kommer til at præge vores samfund fremover.

Husk desuden, at der også er masser af aktiviteter rundt om på flere af lokalbibliotekerne. Kig eksempelvis forbi til Pizza og Brætspil, som afholdes på både Karup og Stoholm Biblioteker.

Dette og massevis af andre ting kan I glæde jer til på Viborg Bibliotekerne i uge 7. Se hele programmet for ferieaktiviteter i Viborg Kommune og bestil billetter her

Mere information:

Katrine Møller Mathiesen, børnekulturformidler, Viborg Bibliotekerne 21 51 35 19, kamm@viborg.dk