Tryllebindende serier, som forhekser dig

Inspiration fra eReolen

Efteråret er atter over os, og hvis du endnu engang har måtte spejde forgæves ud i horisonten efter dit brev fra Hogwarts, så fortvivl ej! Verden er fuld af magiske skoler, der bare venter på en talentfuld magiker som dig.  Så find et godt tæppe, en god kop kakao og en lækker læsehule du kan krybe i ly i, mens redaktøren præsenterer dig for hendes tre magiske yndlingsskoler. 

 

Nevermoor – serien af Jessica Townsend 

Drages du af forunderlige selskaber? Besidder du et mageløst talent? Så er dette serien, du skal forsvinde ind i her i efterårsmånederne! 

Nevermoor - serien er flere gange blevet nævnt som den ”nye Harry Potter”, og det er ikke uden grund. Det er nemt at drage paralleller til Hogwarts universet, men lad vær med at tro, at dette er en copy paste serie. Jessica Townsend højder genren med serien om det forbandende barn, Morrigan Crow, i en sådan grad, at serien efter min egen overbevisning overgår Harry Potter universet med flere milelængder. 

På fineste vis væver Jessica Townsend et fortællingstæppe med farvelige tråde, som er spundet af hverdagsproblematikker såvel som globale samfundsmæssige udfordringer. Denne serie sætter respektfuldt fokus på tunge emner som minoriteter, flygtninge, og ensomhed. For hver gennemlæsning vil du opdage et nyt forunderligt lag, som smuk og fint inddrager den nonfiktive verden. Dette er en serie, som har meget på hjertet, og jeg vil garantere dig for, at den vil blive siddende i dig lang tid efter du har vendt den sidste side. 

 

Awen – serien af Nathali & Bettina Liane 

Hvem siger, at din skole skal befinde sig på landjorden? Hvis duften af saltvand får dit hjerte til at slå et ekstra slag, så skal du helt afgjort vælge at gå ombord på det gode skib, Galathea. 
Serien, som er skrevet af mor og datter, Nathali og Bettina Liane, byder på et helt fabelagtigt univers. Det er en betagende og nytænkende verden, Igdrafell, hvor den klassiske kamp mellem det gode og det onde iføres nye klæder.  Der er fuld smæk på handlingen i en sådan grad, at det er svært at lægge den fra sig, når du først er begyndt. 

Så selvom du foretrækker at have dine fødder solidt placeret i den danske muld, så start alligevel din rejse med det magiske skoleskib, Galathea. Jeg lover dig, at du ikke vil fortryde det! Dette er dansk fantasy, når det er allerbedst. 

 

Rosenholm – serien af Gry Kappel Jensen

Fra en enestående dansk serie til en anden. Hvis du ikke er søstærk, og frisk på en rejse på de syv verdenshave, så skal du helt afgjort gribe muligheden for at slå dørene op til den mystiske kostskole, Rosenholm. 
Med stor selvsikkerhed mikser Gry Kappel Jensen ingredienserne, Kærlighed og venskab, med solid portion heksekundskaber. Hertil tilsætter hun overraskende et lille nips gys, en liter nordisk mytologi, to deciliter clairvoyance og ikke mindst to store spiseskefulde krimi med top. Resultatet er den perfekte fantasyeliksir, som vil sikre dig mod efterårets vilde og stormfulde hærgen. 

Er du tilhænger af skoledramaer med et magisk touch, så er dette uden tvivl din nye yndlingsserie. 

 

Oprindeligt skrevet af Kiri, eReolen.

fantasy
Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.09.23