Snapsting – er noget vi skaber sammen…

Børnekultur i verdensklasse

Det er hundekoldt. Det blæser og regner, og man har bare lyst til at være indenfor og hygge med en hjemmesyssel i hjørnet foran pejsen.

Når man sidder der, kunne man jo give sig til at sortere sine fotos. Dem er der mange af – og for mig ligger de altid i et synderligt rod. Der er billeder på kameraet, der ikke er blevet sorteret. Der er billeder i forskellige mapper på computeren, der mangler at få de rigtige pladser – og der er billeder på telefonen, som mangler at blive guidet de rigtige steder hen. Men fælles for alle billederne er, at de bringer minder frem. Alle de dejlige minder fra året 2019 kommer springende frem - og rigtig mange af mine fotos er fra mit års højdepunkt: Snapsting for børn.

Familiendag

Der er billeder fra den fantastiske familiedag, hvor tusindvis af glade familier kom til Borgvold for at høre musik, prøve kræfter med selv at lave instrumenter, male sten i kunstfærdige farver, opleve cirkus, klappe en alpaka, tage kæledyrskørekort og meget meget mere.

Der er også billeder fra de 3 skønne dage, hvor skolebørn og børnehavebørn fyldte Borgvold for at lave aktiviteter, der alle have bæredygtighed som tema.  Der blev produceret blomster af genbrugsmaterialer, lavet kunst i vinden, spillet musik og rytmer, der beskrev nogle af de 17 verdensmål og leget med litteraturen og ordene.

Sidst men ikke mindst er der billeder fra en super Snubledag, hvor de mindste børn i Viborg Kommune var på Borgvold til aktiviteter, som var specielt arrangeret for dem. Her var musik, sejltur med Magrethe, tryk på sproget, scooterbaner og tumlebaner. En dag med masser af aktivitet for de mindste.

Unik oplevelse med Snapsting for børn

Når jeg sidder med disse billeder, tænker jeg: Hvor er vi heldige her i Viborg Kommune! Tænk, at der er så mange mennesker, som hver år bidrager til at børnene i Viborg Kommune får en helt unik oplevelse under Snapsting for børn.  Det er en kæmpe gave.

Ud over følelsen af taknemmelighed og varme minder, bringer billederne også en følelse af spænding frem. For lige om lidt er det sommer igen. Og lige om lidt skal jeg igen arrangere Snapsting for børn sammen med en masse glade voksne, der alle brænder for børnekultur. Det bliver så spændende, hvad vi sammen kan finde på at lave for og med børnene under dette års Snapsting for børn. 

Jeg har inviteret til et åbnet ideudvekslingsmøde i slutningen af januar, hvor alle der kunne tænke sig at bidrage med noget til Snapsting for børn er meget velkomne til at kigge forbi. Vi har brug for alle kræfter – både dem, der gerne vil give en frivillig praktisk hånd – og dem, som tænker, at de har en konkret aktivitet, som kunne berige børnene. Vi har både brug for folk, der blot kan være med en eftermiddag – og for folk der gerne kommer hele ugen.

For Snapsting er noget, vi skaber sammen – også i børnehøjde

Jeg håber inderligt at alle, der interesserer sig for børnekultur – eller som ønsker at bidrage til den i mine øjne vigtigste fest under Snapsting 2020, har lyst til at kontakte mig. Jeg er altid åben for en snak og nye idéer.

Det er tid at få tømt kameraet – og ryddet op. Lige om lidt skal jeg tage nye billeder af børn, der udfordres og forundres i kunstens og kulturens verden under Snapsting for børn 2020. Jeg skal stille skarpt på familier, der hygger sig på familiedagen sammen med finurlige aktører, der tør sætte sig selv og deres kunstart i spil.

Jeg glæder mig allerede – og håber du vil lege med?

For yderligere information om aktørmøde for Snapsting for børn se her

Eller kontakt: Børnekulturkonsulent og projektleder Rikke Skovsbo rks@viborg.dk