Så er det lige om lidt, det går løs!!!

Ihh, hvor jeg glæder mig. Jeg glæder mig helt ned i maven. Det er nemlig lige om lidt, at det går løs. Det er lige om lidt, at rigtig mange børn fylder Borgvold med glæde og smil under dette års ”Snapsting for Børn”.

Det er altid en utrolig fornøjelse at se, hvordan børnene og deres voksne kommer til Borgvold med forventning og forundring. Borgvold er i dagene under ”Snapsting for Børn” ikke kun den pæne fredede park, som børnene måske kender fra deres tur med bedsteforældrene ned til Margits Iskiosk – Borgvold er i denne tid OGSÅ et univers af børnekultur i alle afskygninger. Børnekultur i ordets allerbredeste forstand. Under ”Snapsting for Børn” finder I alt lige fra klappedyr til enestående projekter med professionelle huskunstnere. Du finder ro i yoga-workshoppen, trylleri i cirkusworkshoppen og ballade i musikworkshoppen med musikere fra Danmarks Underholdningsorkester. Børnene udfordres også i forhold til deres kreative kunnen via de mere æstetiske processer i fx workshoppen ”elegante genbrugsblomster”, som de også kan opleve på Borgvold. De oplever sig selv i et univers af musik, dans, drama, kunst og kreativitet. Og mon ikke, de også får ”dryp” af en form for kulturel dannelse, som kan give dem lyst til selv at opsøge kulturlivet og prøve kræfter med deres kreativitet nu og fremover.

Børnekulturen sætter spor

Da jeg var barn, oplevede jeg mange børnekulturelle arrangementer, som har været med til at gøre mig til den person, jeg er i dag. Jeg takker mine forældre, fordi de, da jeg var en lille pige, gav mig muligheden for at deltage i musikaktiviteter, male- og fortælleværksteder, hvor jeg kunne udfolde min kreativitet. For mig var det især mødet med musikken, der gjorde en forskel. Det var her jeg lærte at koncentrere mig, at lytte opmærksomt til andre og være bevidst om mit udtryk. Mens jeg gennem billedkunsten lærte at udtrykke mig, som et selvstændigt individ og at arbejde med forskellige materialer, som udviklede min taktile sanser fx i keramikværkstedet. Mødet med magien i disse udtryksfulde aktiviteter har givet min fantasi plads og dermed udviklet min kreativitet og skabertrang. Jo, det er alle ”de kulturelle input”, der har givet mig evnen til at lege, selv som voksen.

Det er denne magi og leg, der også i dag er drivkraften for mig. Det er gennem musikken og de kulturelle møder, at jeg stadig vokser som menneske. Derfor ligger det mig så utrolig meget på sinde, at give børn i Viborg Kommune denne mulighed for at blive beriget, at gro og for at dannes. Jeg kan via mit arbejde som børnekulturkonsulent være med til at skabe disse kulturelle legepladser og universer for børnene og være med til at ”tænde lys” i deres øjne, når de møder den professionelle kunst og kultur. 

Derfor er det at være projektleder på ”Snapsting for Børn” mig en stor ære. Her er en fantastisk mulighed for, at skabe en kulturel legeplads for de mange. Kan jeg gennem bl.a. ”Snapsting for Børn” være med til at sætte nogle børnekulturelle spor hos nogle af børnene – på samme måde, som sporene satte sig i mig som barn - så ville det sidste halve års omfattende arbejde med planlægningen af ”Snapsting for Børn” være al arbejdet værd. Det, at give magien videre og skabe rum til børnenes udtryk, er for mig et helt fantastisk hverv. 

Mød mig på Snapsting for Børn

Og nu tænker du så - hvordan bliver min familie og mine børn en del af dette? Hvordan har jeg som ansvarlig voksen mulighed for at give mine børn del i et børnekulturelt univers?

Jo, I kommer da forbi Borgvold søndag 23. juni. Her er der nemlig familiedag på ”Snapsting for børn”, hvor du og dine børn kan opleve hele dette overflødighedshorn af børnekulturelle aktiviteter. I kan sammen gå på opdagelse mellem cirkusartister, rollespillere og fløjtebyggere. I kan være med til at male, synge og danse. Ungerne kan gå på motorisk opdagelse i vores legeredskaber fra Viborg Bibliotekernes materialebank, mens forældrene besøger café-teltet, hvor der er gratis kage, sponseret af Boligforeningen Sct. Jørgen. I kan høre koncert med elever fra Viborg Kulturskole og med musikere fra Danmarks Underholdningsorkester.

Når familiedagens aktiviteter ebber ud, så starter fejringen af Sankt Hans Aften – også for børn. Her fortsætter børnekulturen med at sætte spor. Dette gøres blandt andet med værksteder, hvor du kan lave din egen halmheks - og via koncerter med blandt andet Tante Andante Band og med Sigurd og Prinsens Musikkorps. Hvis I ønsker at se hele programmet, skal I se  https://vierviborg.dk/snapsting-for-boern/

Jeg kommer og er med til det hele - så jeg håber vi ses.

Rikke Kamedula Skovsbo
Børnekulturkonsulent og projektleder på ”Snapting for Børn"