Bliv frivillig og gør en forskel for andre

23.04.19
Slutspillet er i fuld gang og byens hold Viborg HK er iblandt kandidaterne til at vinde danmarksmesterskabet 2019 i håndbold. Dette sætter tankerne i gang og jeg dagdrømmer mig tilbage til den tid, hvor jeg selv var én af spillerne på banen.

Den tid, hvor alting kun drejede sig om bolden, medspillerne og at vinde så mange kampe som muligt, mens det stadigvæk var sjovt. Det sus i maven det gav, når vi mødte et hold, hvor der skulle kæmpes for sejren og samtidig kunne mærke den fantastiske stemning, som kom både fra ens holdkammerater, træner, forældre, ja hele hallen. Hvilket hold ville mon denne gang løb af med sejren?

Denne passion for håndbold igennem hele min barndom blev lagt på hylden, da jeg ramte de 17 år, der kom der andre ting ind i mit liv som fyldte min interesse - fritidsjob, uddannelse, fester og det andet køn.

Mødet med det andet køn gjorde, at jeg faldt til ro og blev mor i en alder af 21 år og dette åbnede igen min passion for håndbolden.

Denne gang blev det som frivillig håndboldtræner for børn i alderen 6-8 år. Elskede den glæde og energi jeg fik hver lørdag morgen kl. 9.30. Her blev jeg mødt af de første 5 børn, som skulle have en krammer og jeg skulle hører om alt det de havde oplevet inden de kom til træning.

Men den største glæde var den respons jeg enten fik tilbage via glæden i deres øjne eller måden de viste det i deres kropssprog, når tingene endelig lykkedes for dem. Dette blev selvfølgelig belønnet enten med et kæmpe kram eller en highfives.

De øjeblikke er bare det hele værd, når man er frivillig, når man får lov til glæde et andet menneske og gøre en forskel netop den dag for dem.

Dette kan du også få lov til at opleve, når Viborg Bibliotekerne afholder Snapsting for Børn i Viborg Kommune fra den 23/6- 28/6-19, hvor vi mangler frivillige.

Så sidder du og brænder for at servicere, gå til hånde eller bare gøre en forskel og se glæden i både voksen- og børneøjne så meld dig som frivillig.

Alt du skal gøre er at sende en mail til Kirsten Westergaard, hvis du vil melde dig til som frivillig eller gerne vil høre mere om det.

Kunne du tænke dig og læse mere om Snapsting for Børn, så besøg vores hjemmeside www.snapsting.dk/Boern, eller følg os på Facebook under Snapsting for Børn

Skrevte af Kirsten Westergaard, praktikant

Materialer