Juleklip, julebag og herlige julerier

18.12.17
Få gode ideer til julehyggen.

Vi er nu over halvvejs i december, og juledagene nærmer sig med hastige skridt. Hjemme hos mig har vi julet siden den første søndag i advent, men julerierne er selvfølgelig taget til, efterhånden som december er skredet frem. Hytten er blevet skrubbet og pudset fra kælder til kvist (eller i hvert fald fra vindue til vindue – vi bor i en lejlighed), og julepynten er fundet frem. Vi havde en eftermiddag med gran i hele køkkenet, hvor juledekorationer og juletræ blev lavet og pyntet, og nu finder vi, ganske som traditionerne foreskriver det, konstant grannåle i tæpper, sokker og lommer, som altid dukker op de mest umulige steder på trods af vores ellers så effektive støvsuger.

Julemåneden går kort sagt sin vante gang, og vi nyder det. Selv gaverne er efterhånden ved at være indkøbt (en nødvendighed, når næsten hele familien også har fødselsdag i december – så lærer man at være ude i god tid), og tilbage er nu al hyggen, som vi, vanen tro, skal nå det hele af på den halve tid. I min familie foregår alle juledagene på nøjagtig samme måde hvert år, og vi er nok nogle af de mere hårdkogte traditionsryttere - men selv vi kan indimellem trænge til ny inspiration, når de gamle flethjerter skal fornys, konfekten skal laves, eller tiden bare skal gå hurtigere, så vi kan nå juleaften.

Jeg har fundet nogle bøger, som I måske også kan finde inspirerende i jagten på gode idéer til julehyggen. Der er lidt om konfekt, lidt om julebag og lidt om juleklip, både for store og små – kort sagt lidt for enhver smag. Jeg håber, at de kan give lidt ekstra til hyggen og det gode samvær i julen, og jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul!

/Mie, Viborg Hovebibliotek, eReolens redaktion

Oprindeligt skrevet af eReolen.

Materialer