UDSOLGT! DR Romanklubben - vil du være med?

Der er ikke flere ledige pladser til holdet i efteråret - men hold øje med hjemmesiden for et nyt hold i 2024.

Vil du være med til fejre dansk litteratur? Og vil du være med til at kåre årets danske udgivelse? Så er det nu, du skal pudse læsebrillerne, og benytte dig af denne enestående chance for at blive en del af et fantastisk læsefællesskab, DR Romanklubben. 

Hvert år uddeles DR Romanprisen til den danske udgivelse, som har været den mest skelsættende, nytænkende eller debatterende i løbets løb. Romanprisen betegnes som læsernes pris, da det er dig, som læser, der er med til at kåre prisens endelige vinder. DR nominerer i fællesskab med repræsentanter fra bibliotekerne og Litteratursiden seks romaner, som på hver sin måde skaber gode reflekterende læseoplevelser. Efterfølgende er det op til læserne på landets folkebiblioteker at teste romanernes potentiale, hvilket gøres i perioden december til og med maj måned. I denne periode mødes bibliotekets læseklub en gang månedligt for at diskutere og drøfte månedens roman. Når kalenderbladet siger maj måned, er det hver læseklubs fornemmeste opgave at stemme på de tre romaner, der har givet dem de bedste og mest interessante læseoplevelser. Dette ender ud i, at tre finalister findes, og herefter kåres vinderen af DR Romanprisen 2024.

Hvordan bliver du en del af Romanklubben på Viborg Bibliotekerne

Hvis du synes, at dette lyder spændende, så skal du skynde dig at sende Kiri Borchers Frandsen en mail på kibfr@viborg.dk med emneteksten tilmelding til DR Romanklub. Der er desværre kun plads til 8 deltagere på holdet, og da Romanklubben har stor interesse for mange, så besættes pladserne rimelig hurtigt.

Det er vigtigt at bemærke, at du ikke er tilmeldt Romanklubben før du har modtaget en bekræftelsesmail på dette. Hvis det ulykkelige skulle ske, at alle pladser på holdet allerede er besat, vil du blive tilbudt at blive skrevet op på en venteliste i tilfælde af frafald. Der oprettes ikke mere end et hold.

Skulle du være så heldig at få en plads i Romanklubben, så er mødegangene som følgende:

  • Tirsdag d. 14. november: Introduktion
  • Vil blive annonceret – enten tirsdag d. 12 eller 19/12
  • Tirsdag d. 16. januar
  • Tirsdag d. 20. februar
  • Tirsdag d. 19. marts  
  • Tirsdag d. 16. april  
  • Tirsdag d. 14. maj

Du skal regne med at afsætte to timer i tidsrummet 14 – 16 en gang om måneden i perioden december til maj måned. Den eneste undtagelse er den første mødegang, hvor du kun skal regne med en enkelt time.

Hvis det ikke lykkes dig at få en plads på holdet, så fortvivl ikke. I samme periode afholder Litteratursiden en månedlige online læseklub for alle.

Tags