Gode bøger til læseklubben

Gode bøger til en læseklub skal indeholde emner, hvor I kan være uenige, de skal skabe undren, og de må helst ikke stryge læserne for meget med hårene

Den gode bog

I en læseklub er det ikke meningen, at I alle skal være enige om læseoplevelsen. Ens egen læseoplevelse kan nemlig kun være ens egen! Når I læser teksten, sætter I den i relation med jeres levede liv, jeres minder og jeres forståelse. Men der er også andre faktorer; det kan være, at du er i en stresset periode, hvor du ikke har tid og overskud til at give teksten den rette tid, eller det kan være, at du er forelsket og ser alt mere lyserødt eller noget helt tredje. Alt det er okay, da det er samtalen om den givne tekst, der er i fokus og ikke konklusionen.

Jeg er selv tovholder for to DR romanklub-grupper i 2019/20-sæsonen og oplever derfor hver måned, hvordan den samme bog bliver diskuteret forskelligt, og hvordan den ene læseklub lægger vægt på helt andre ting end den anden – og det er spændende at være vidne til.

Hvordan finder du en læseklub?

Måske kender du allerede nogen, der også læser og kan lide at gå ind i diskussion. Så kan du tage initiativ til at samle en klub. Der er også rigtig mange biblioteker, der har en venteliste og samler en gruppe, når der er nok tilmeldte. Det kan også være en god idé, hvis du har særlige ønsker, f.eks. ingen fantasy eller kun nyere litteratur. Da der skal være taletid nok til alle, anbefaler vi 8 deltagere, men alt mellem 4 og 10 deltagere kan gå an. 

Her har jeg fundet 9 gode bøger, der forhåbentlig giver jer meget at snakke om.

Jeg håber, I får nogle gode samtaler derude.

Tags
Materialer