Planlæg dit besøg

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.06.23
Praktiske forhold i forbindelse med en skoleklasses besøg hos Viborg Bibliotekerne

Book i god tid

Du kan booke et af Viborg Bibliotekernes læringsforløb ved at sende en mail til laeringogviden@viborg.dk senest tre uger inden dit ønskede besøg. Du skal oplyse ønske om forløb, tid og sted samt årgang og antal elever i klassen. Fortæl os også gerne på forhånd, hvis der er særlige forhold i klassen, som vi skal tage hensyn til. Hermed sikrer vi, at vi kan give dig og din klasse den allerbedste oplevelse på Viborg Bibliotekerne. Læreren skal på forhånd orientere sig om det bookede forløb på KLC.

Leg og litteratur i Børnebiblioteket

Når I har deltaget i den planlagte undervisning, kan I efterfølgende besøge børnebiblioteket, hvor eleverne kan låne materialer til frilæsning med hjem, indtage læsehulerne eller tage et spil på vores Wizefloor. Børnebiblioteket har betjent åbningstid alle hverdage fra kl. 10-18.

Du og din klasse er altid velkommen til at besøge Børnebiblioteket, men vi håber, I vil give os besked på forhånd ved at ringe til Børnebiblioteket på tlf. 87 87 34 40 eller sende en mail til boernebibliotek@viborg.dk.

Lån bøger og andre materialer

Hvis eleverne skal have mulighed for at låne materialer med hjem fra Børnebiblioteket, skal de oprettes som lånere ved Viborg Bibliotekerne. Det gør eleverne sammen med deres forældre inden biblioteksbesøget. Forældrene kan oprette deres barn med MitID ved at følge denne vejledning. Eleverne kan efter oprettelse benytte deres sundhedskort som lånerkort, eller de kan få udleveret et særskilt børnelånerkort til deres brugerkonto. Eleverne skal ligeledes kunne huske den 4-cifrede pin-kode, som de selv vælger ved oprettelsen.

Når eleverne er registreret som brugere ved Viborg Bibliotekerne, kan de låne og bestille materialer på tværs af folkebiblioteker i hele Danmark og tilgå digitale ressourcer for børn som eReolenGO.dk og Filmstriben.dk. Materialerne kan lånes i 14 eller 28 dage alt efter materialetypen. Det vil fremgå af udlånskvitteringen. Det er en god idé at minde eleverne om at vælge at udskrive eller få tilsendt en udlånskvittering, så forældrene kan danne sig et overblik over lånte materialer og afleveringsfrister.

Madpakker

Når I besøger biblioteket har I mulighed for at spise medbragt mad i et af vores madpakkerum, og der er mulighed for at tanke koldt vand i hanen. Oplys gerne ved din booking, hvis du ønsker et lokale til at spise madpakker i, så vi kan reservere det til jer. Der er mulighed for toiletbesøg, og vi har handicapvenlige forhold. Derudover har vi en garderobe, som kan benyttes, men på eget ansvar. Du kan altid booke madpakkerummet ved at skrive til videnoglæring@viborg.dk.

Ukrainske børn i klassen?

Vi samlet en række artikler både på dansk og ukrainsk om adgang til biblioteket, anbefalinger til ordløse billedbøger, links til online børnebøger på ukrainsk og meget mere. Se informationen her.

Tags