Genåbning af Viborg Bibliotekerne - spørgsmål og svar

15.05.20
Viborg Bibliotekerne genåbner mandag d. 18. maj med begrænset service.

Det er med meget stor glæde at vi fra mandag d. 18. maj genåbner Viborg Bibliotekerne. Der er dog tale en kontrolleret genåbning af bibliotekerne med begrænset service. Derfor har vi forsøgt at svare på forhåbentligt nogle af dine spørgsmål her.

Hvornår åbner Viborg Bibliotekerne igen?

Mandag d. 18. maj åbner vi op for følgende biblioteker: Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro, Houlkær, Skals, Karup og Stoholm Biblioteker.

Vi åbner desværre ikke for bibliotekerne i Ørum, Møldrup, Frederiks og Rødkærsbro i uge 21. Der kommer information her på siden, og på vores sociale medier, når vi åbner op for de sidste fire biblioteker.

Er åbningstiderne som de plejer at være?

Nej, du kan finde bibliotekernes åbningstider her. Der vil ikke være selvbetjent åbningstid på nogen af bibliotekerne.

Hvad kan jeg på biblioteket, når I åbner igen?

I første omgang, er det kun muligt at opholde sig på biblioteket for at aflevere og låne biblioteksmaterialer. Det er muligt at få hjælp hos bibliotekarerne, men vi henviser til vores Book1Bibliotekar service, hvis du har behov for længerevarende ekspedition.

Der er ikke muligt:

  • at læse avisen
  • at bruge vore pc'ere
  • at printe, kopiere og scanne
  • at bruge siddepladser i f.eks. studieområderne
  • at lade børnene lege i børnebiblioteket

Hvornår skal materialer, der er udløbet under nedlukningen, afleveres?

Du har til og med lørdag den 30. maj mulighed for at aflevere de materialer, du har lånt, uden at skulle betale gebyr. Fristen gælder for de materialer, der er udløbet i nedlukningsperioden. Fra og med 1. juni vil du igen skulle betale gebyr, hvis dine lånte materialer har overskredet lånefristen.

Kan jeg igen låne lokaler på biblioteket?

Der er stadig lukket for leje af lokaler på alle biblioteker.

Betyder genåbningen at der vil være arrangementer på biblioteket igen?

Nej, der er stadig ikke muligt at holde arrangementer i biblioteksrummet. Men hold øje med hjemmesiden og vores sociale medier for virtuelle arrangementer.

Jeg har købt billet til et arrangement, som nu er aflyst – kan jeg få pengene tilbage?

Har du købt billetter til arrangementer i perioden, kan du få refunderet din billetter. Du skal henvende dig telefonisk, når Viborg Bibliotekerne åbner igen.

Vi skal bruge navn og CPR nummer, samt antal billetter og billetpris, for at kunne betale penge tilbage til dig. Pengene bliver efterfølgende overført til din Nemkonto

Tags