Det kribler og det krabler...

14.02.13
- i fingrene efter at komme i jorden igen nu.

Jeg har en lille have og det er bestemt ingen prydhave – nok mere en drømmehave, forstået på den måde at jeg drømmer om alle de ting jeg gerne vil lave og hvordan den kan komme til at se ud, meen altså… Ja, jeg nyder min have, selvom den ikke helt kan måle sig med min nabos i skønhed og pragt. En del af havedrømmene kommer også fra alle de skønne havebøger, som jeg gerne sluger hele året rundt. Min allerførste havebog var ”Politikens havebog”, som er en uundværlig guldgrube af viden om alt lige fra planter, buske, træer skadedyr i haven til hvordan græsplænen bør behandles og meget meget mere. Mit gamle eksemplar er efterhånden næsten slidt i laser.

Siden har der været rigtig mange gode og inspirerende havebøger ind over. I øjeblikket er min yndlingshavebog Carina Demuths ”Ny i haven: fra drøm til virkelighed”. Det er en fin, afslappet bog med mange alternative ideer. Bogen er bygget op lidt som en inspirationsvæg fyldt med billeder, frøposer, bånd og tips. F.eks. Hvad man skal satse på hvis man vil have en overdådig blomsterhave på én sæson, hvordan skaber man en flot have uden at blive ruineret ren økonomisk (byt planter med andre, køb billige frøposer med sommerblomster og saml frø fra blomsterne om efteråret, køb barrodsplanter på postordre i stedet for planter med klump osv.)
Carina Demuth er i øvrigt redaktør på det tidsskrift som hedder ”Alt om haven”. Her er også masser af gode råd og ideer, f.eks. hvordan man laver vinterhygge på altanen eller dejlige besøg i forskellige haver. Som regel er der også gode madopskrifter med, hvor køkkenhavens udkomme kan bruges.

Ud over bøger om haven har biblioteket også en del rigtig gode dvd film om, hvordan man passer sin have. B.la. en serie der hedder ”Haveskolen”, som består af 12 film der kommer omkring ved emner som ”Vand i haven”, ”Frugt og bær”, ”Drivhuset” osv. Rigtig gode film (næsten lige så spændende som Barnaby, hvis man er er en lille smule havenørd).

Alle de nævnte titler kan lånes på biblioteket plus meget mere. Så når det kribler og krabler her i det tidlige forår, så er det bare om at komme afsted til biblioteket, så havedrømmene kan få lidt at leve af.

Tags
Materialer