Skab overblik over dine haveprojekter

En analog oversigt over haven, altankasserne eller drivhuset. At føre havedagbog og holde styr på haveprojekterne er blevet populært.

Hvad skal plantes hvornår? Hvornår vandede du sidst dine planter? Mangler du et sted at holde styr på din have, altankasser eller lignende, så kan bullet journaling måske være noget for dig. 

Hvad er en "bullet journal"?

Begrebet ”bullet journal” er oprindeligt skabt af Ryder Carroll. Han manglede en simpel, men overskuelig måde at føre kalender og to-do-liste på. Bullet journaling er netop det. Men det kan også være meget mere end blot en kalender. Det kan også fungere som oversigt over læste bøger, film man har set, strikkeopskrifter eller planter.

En analog tilgang til overblik

I en bullet journal som du dedikere til din have, altankasser eller drivhus kan fx indeholde oversigter over hvilke planter du har, hvornår de skal vandes, hvor i haven de skal placeres, hvornår de skal plantes om og meget mere. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan skrive ind. Du kan gøre det enkelt eller kreativt med forskellige fonte, farver eller tegninger af dine planter. Det er helt op til dig. 

Men pas på – når først du har kastet dig over det, kan det være en meget opslugende hobby! Der er masser af inspiration at hente på internettet, bl.a. Pinterest er et godt sted at finde inspiration. 

Nedenstående liste kan også bruges som inspiration til både bullet journaling og havearbejde. 
 

Oprindeligt skrevet af lined, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer