Print, kopi & scan

Priser og retningslinjer for brug af printere, scanner og kopimaskine på Viborg Bibliotekerne.

Der er etableret en løsning til håndtering af print og fotokopiering på Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro Bibliotek, Houlkær Bibliotek, Stoholm Bibliotek og Karup Bibliotek. Med løsningen er det muligt at sende dokumenter hjemmefra til udskrift på Hovedbibliotekets printer.

For at kunne bruge løsningen skal du oprette en printkonto, hvor du kan indbetale et beløb, der kan benyttes til at printe eller kopiere på Viborg Bibliotekernes printere. Kontoen er nødvendig for at sikre, at print kun kan hentes af printets ejer.
Du skal gennem følgende trin for at kunne bruge løsningen:

  1. Opret en printkonto på www.viborgbib.dk/bibprint
  2. Indbetal penge på din konto
  3. Upload print til systemet eller print fra en af bibliotekets pc’er
  4. Log på printeren og udskriv eller kopier. Prisen for printjobbet trækkes automatisk på din printkonto

Oprettelse af brugere, indbetaling af penge samt upload af dokumenter til udskrivning sker via www.viborgbib.dk/bibprint.
Vejledninger til løsningen findes i menuen her på siden(til venstre, hvis du er på en pc).

Fotokopimaskiner og printere

Viborg Bibliotekerne har fotokopimaskiner og printere til brug for bibliotekernes brugere. Betaling foregår ved skranken. På nuværende tidspunkt skal man på Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro Bibliotek, Houlkær Bibliotek, Stoholm Bibliotek og Karup Bibliotek være oprettet som bruger af Viborg Bibliotekernes printløsning: www.viborgbib.dk/bibprint

Type af print eller kopi

Pris per print/kopi
Sort-hvide kopier eller print
Pris per ark
A4
2,- DKK
A3
4,- DKK
Farvekopier eller -print
Pris per ark
A4
2,- DKK
A3
4,- DKK

 

Indscanning af f.eks. billeder og andre dokumenter

Hvis du skal have indscannet et foto eller en tegning, kan du låne en pc med scanner på Hovedbiblioteket i Viborg.

I børnebiblioteket og på Skakbrættet på Hovedbiblioteket står pc'er med en HP scanner tilsluttet og programmerne Paint Shop Pro og Microsoft Word installeret. Man kan både gemme de indscannede billeder på cd, dvd eller skrive dem ud på bibliotekets printere.

Personalet opkvalificeres løbende, men funktionerne i programmerne og på nettet er hele tiden i udvikling, og det kan derfor ikke forventes, at personalet er i stand til at besvare alle spørgsmål.