Hvem blev Viborgs klogeste 6. klasse?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.12.21
Den nationale læse- og vidensquiz ”Smart parat svar” afgjorde i dag, hvilken skole der kan bryste sig af at have kommunes klogeste 6. klasse.

Det blev ”Nordnørderne” fra Nordre Skole, der løb med sejren, da Viborg Bibliotekerne i dag afholdte ”Smart Parat Svar” for ni af kommunes 6.-klasser. Der blev dystet i kategorier som Danmarks historie, Marvel-superhelte, H.C. Andersen og Narnia. 

Gennem en quiz som ”Smart Parat Svar” er Viborg Bibliotekerne med til at styrke børnenes almene viden om børnelitteratur og -kultur, fortæller Rikke Skovsbo, der er børnekulturkonsulent hos Viborg Bibliotekerne

”Det bliver en legende og sjov måde at blive klogere på. Vi forsøger at gøre det til en konkurrenceform, som børnene kender fra bedste sendetid på TV – det betyder, at der ikke er rundsave på albuerne, men en sund begejstring for at svare rigtigt og lære mere.”

Quizzen blev afholdt online, men med fire festklædte værter var der alligevel lagt op til et brag af et event. Der blev hujet og heppet rundt omkring på skolerne, hvor hvert hold havde et heppekor.

Nordnørderne kan se frem til at deltage i den regionale runde, der afholdes i det nye år i Herning. Vinderen herfra møder vinderne fra de andre regioner i den store finale. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 2. februar 2022 via livestream. 

Stort held og lykke til de seje børn fra Nordre Skole herfra!

Baggrund

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog! 

 ”Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. ”Smart Parat Svar” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. 

Vil du være lige så klog som Nordnørderne? Her er noget af den litteratur, som de seje deltagere quizzede i.