Fem gode bøger til skolestart

Sommerferien er over os lidt endnu, og alle tanker om læsebånd og de berømte 20 minutters læsning kan føles fjerne. Men inden længe ringer det ind til første time, og så er det rart at være forberedt.

Særligt hvis du har et barn, der begynder i 0. klasse efter sommerferien.
Måske er dit barn ligesom mange andre lidt nervøs for den snarlige skolestart, eller måske er han eller hun utålmodig efter at komme i gang med alt det nye og spændende, der venter? Uanset hvad har vi her samlet et lille udvalg af skønne børnebøger, som både kan bruges i sommerferien op til skolestart og efter første skoledag. God fornøjelse!

I Hele herligheden finder du 120 rim om de 120 mest almindelige danske ord.
Ord som AT, DER, HELE, HVAD og FORDI er sjældent nogen, vi tænker over. Men faktisk bruger vi dem hele tiden, og jo bedre børn kender de mest brugte hverdagsord, jo nemmere er det for dem at lære at læse og skrive.

Derfor egner denne bog sig rigtig godt til børn, der snart begynder i skole.

Skoleklar er en samling godnathistorier, der nok skal få dit barn til at falde i søvn med et smil på læben. Bogen er skrevet af en række forskellige forfattere, der alle har bidraget med deres egen sjove godnathistorie. Den indeholder ni forskellige historier, der alle handler om det at gå i skole. Bogen er velegnet til højtlæsning, og henvender sig særligt til de ældste børn i børnehaven, der meget snart skal i skole.

Karen begynder ikke i skole er første del af serien om Karen, der ikke skal starte i skole, men som meget gerne vil. Derfor gør Karen alt, hvad hun kan for at overbevise de voksne om, at hun altså er helt klar til skolestart.

I andel af serien om Karen er det blevet forår, og skolestarten nærmer sig med hastige skridt, og i den sidste del begynder Karen endelig i skole. Men Karen må sande, at man ikke lærer det hele i løbet af den første uge. Serien er både varm og morsom, og den egner sig godt til de kommende skoleelever, eller hvis dit barn måske har et år mere tilbage i børnehave.

Tal-atlet er en sjov og anderledes billedbog. I bogen finder du tallene 1-10 og figurer såsom trekant, oval og kegle. Bogen er på rim og med forslag til øvelser, hvor man danner tallet eller formen med kroppen. Læsningen bliver på den måde en både sjov, lærerig og fysisk oplevelse for dig og dit barn. I samme serie findes også bogen Alfabet-atlet, som er fyldt med bogstavremser til både de store og små bogstaver. Til hvert bogstav er der ligeledes knyttet et kropsudtryk, så flere sanser udfordres på samme tid.

I denne billedbog kan du møde Otto, Carl, Tinka, Sofia, Elias og alle de andre elever i 0.A. De er glade for at gå i skole og for de forskellige fag. Alligevel kan det være svært at vænne sig til livet i nulte. Det er en stor omvæltning i forhold til børnehaven, og der er mange nye ting at lære! Bogen er udviklet i samarbejde med Red Barnet og Mary Fonden, så børn kan lære at begå sig i et fællesskab og undgå ensomhed og mobning.