Krimier til hængekøjen

Mangler du en krimi til sommerferien?

Det lyder måske bizart, men det kan være ganske afslappende at ligge i hængekøjen og læse en bog fuld af mord og mysterier. Det må jeg ikke være den eneste, der synes, for hver dag op til sommerferien kommer lånere ind på biblioteket i søgen efter en stak krimier til ferien. Mange kommer efter de populære nye titler, men når de er udlånt, kan vi bibliotekarer helt sikkert hjælpe med at finde en stak krimier med makabre mord og labyrintiske drabsopklaringer.

Her får du nogle bud på de bedste krimier, og så garanterer jeg, at du får gåsehud i sommervarmen. Alle bøgerne i listen herunder kan du låne på biblioteket, men er du mere til læsning i solen med lukkede øjne, finder du dem også som lydbøger på eReolen.

Færgemanden: en grænselandskrimi

Er du på jagt efter en krimi med udpenslede beskrivelser af drab og en udflugt til grænselandets store byer – Haderslev, Flensborg Fjord og Toftlund – skal du læse Karen Inge Nielsens debutroman. Hun skriver så hårene rejser sig, og du er fanget allerede fra første linje, hvor et barn bliver udsat for en voldsom bestialsk behandling. ”Færgemanden: en grænselandskrimi” er ikke for sarte sjæle, men selvom du måske væmmes, vil du have svært ved at lægge bogen fra dig.

Utahs Bjerge og andre historier

Leif Davidsen har skrevet mange velkomponerede krimier og politiske spændingsromaner, men i novellesamlingen ”Utahs Bjerge og andre historier” er intensiteten og uhyggen skruet en tand op. De fleste noveller har en historisk kontekst, og det er tydeligt at mærke, at forfatteren har et stort kendskab til internationale og politiske forhold. De bedste af novellerne tager os med til en barndom med mareridtsfremkaldende begivenheder. Lydbogen er indlæst af forfatteren selv, og Leif Davidsen læser med en rolig og underspillet humor i stemmen, som giver læseoplevelsen en ekstra autentisk dimension.

Når isen brister

I Camilla Grebes krimi kan du virkelig blive kølet af i sommervarmen, når vi følger politiassistent Malin rundt i sne og is, på jagt efter morderen. Der er frygtelige beskrivelser af blodige mord, men det er ikke dem, der gør historien mest uhyggelig – det er fornemmelsen af, at der hele tiden er noget, som ikke er, som det skal være. Det er umuligt at regne plottet ud, og du bliver igen og igen overrasket. ”Når isen brister” er Camilla Grebes første selvstændige krimi om politiassistent Malin, og på eReolen finder du heldigvis også efterfølgerne. 

Find mange flere bloddryppende krimier og hårrejsende spændingsromaner i listen herunder.

Materialer