Hotelhelte og magiske møder

22.02.24
Måske kan du genkende det magiske øjeblik, når man som gæst forventningsfuld åbner døren til sit hotelværelse, og enten bliver glædeligt overrasket eller lidt skuffet afhængig af værelsets standard og udsigt.

For mange er et hotelophold lig med ferie og nye eventyr, for andre er det forbundet med forretningsrejser og travle dage, eller måske et sted at tage hen, fordi man kan være anonym og gemme sig for omverdenen. Der er mange grunde til at booke sig ind på et hotel, og det er måske en af grundene til, at hoteller fungerer så godt som kulisse i litteraturen.

Forfatterne kan fylde historierne med gæster og personale med forskellige baggrunde og hensigter. De kan sætte scenen med interiøret, skabe intriger eller romantiske møder, finde på hemmeligheder og måske et drys uhygge. For på et hotel er der mange låste døre, skjulte korridorer, mystiske nøgler og mange slags mennesker, hvis veje krydses.

Nedenfor er et lille udpluk af gode romaner, hvor et hotel lægger hus til spændende historier, som byder på både sorg og glæde.

Håber du har lyst til at læse med!

De søde og bløde….

De historiske….

De spændende….