Et årti om dagen

Hvornår har du sidst fået læst højt? I uge 10 har alle mulighed for at opleve glæden ved højtlæsning på Hovedbiblioteket i Viborg. Oplev fem årtiers skønlitteratur på fem dage, når 3 bibliotekarer læser op af de bøger som gjorde indtryk fra perioden 1950-2000.

Fra 6. til 10. marts sætter Viborg Bibliotekerne rammen for en litterær rejse ind i hvert årti. Mandag og tirsdag træder vi ind i 50’ernes og 60’ernes sære og eksperimenterende univers med bl.a. Villy Sørensen og Halfdan Rasmussen. I 1976 udkom Vinterbørn af Dea Trier Mørch, som netop nu har fået en renæssance i en populær genudgivelse. Få et godt grin torsdag med 80’ernes Dennis Jürgensen og slut ugen af sammen med nogle af forfatterskolens største talenter.

Kom og bliv inspireret til at genlæse nogle af årtiernes bedste værker. Undervejs i oplæsningen vil der være små pauser, hvor man frit kan kommentere det læste eller selv fortælle om bøger det gjorde indtryk fra perioden.

Det kræver ingen forudsætninger for at deltage, og biblioteket sørger for kaffe på kanden.

Oplæsningsarrangementet er en del af Århundredets Festival, som Folkeuniversitets står bag. Dette år er der fokus på perioden 1950-2000.