De bedste bogtips fra bogcaféen den 7. maj

11.05.16
Måske gik du glip af bogcaféen?

Selv om du gjorde, skal du ikke gå glip af de bedste bogtips fra os.
Vi har hver især valgt de tre bedste bøger ud, som vi præsenterer nedenfor. Vi har skrevet en lille kommentar til hver, som fortæller hvorfor vi synes, du skal læse bogen.
Rigtig god læselyst ønsker
Charlotte Hvorslev & Anette Koue

Jan-Philipp Sendker: At høre hjertet slå
Bogen handler om Julia Win der netop er blevet færdig med sin juridiske embedseksamen, da hendes far forsvinder sporløst fra sit hjem i New York. Efter nogle år finder Julia en ledetråd i et ikke afsendt kærlighedsbrev til en burmesisk kvinde, hvilket fører Julia til Myanmar.
'Bogen skal du læse, fordi det er den smukkeste kærlighedshistorie, der længe er blevet skrevet' fortæller Charlotte Hvorslev.

Liane Moriaty: Det hun glemte
39-årige Alice ligger i skilsmisse, er uvenner med sin søster og hendes tre børn trives ikke. Efter et fald mister hun alle sine minder fra de seneste 10 år. Det er skræmmende, men bliver også til en ny begyndelse.
Læs den fordi det bare er en sød, sjov og rørende feelgood historie.

Agnete Friis: Blitz
Kontanthjælpsmodtageren Ella risikerer at hendes søn bliver tvangsfjernet, og stikker af til sin barndoms Nordjylland. Her konfronteres hun med sin historie, og langsomt afdækkes den frygtelige sandhed, der måske kan sætte hende fri.
Bogen skal man læse, fordi det er en historie om, at man aldrig skal give op - der er altid mulighed for en ny begyndelse.

Dorthe Nors: Spejl, skulder, blink
Sonja er single og fra Vestjylland men er havnet i København som ung. Nu er hun i fyrrerne og prøver at tage et kørekort, men det er svært at lære at skifte gear. Samtidig føler hun sig ikke rigtig hjemme i sit liv og langt fra familien og sin oprindelse.
Bogen er en skøn og sjov historie, og giver et finurligt indblik i en kvinde, der ikke har helt styr på livet og fået det i 'gear'.

Jill Alexander Essbaum: Hausfrau
Amerikanske Anna Benz er en god hustru, for det meste. Hun bor med sin schweiziske bankmand Bruno og deres tre børn i en forstad til Zürich og keder sig desperat. Hendes flugt fra forstadsdøsen går gennem tyskundervisning, psykoanalyse og erotiske affærer.
Bogen er et intenst og knivskarpt psykologisk portræt af en kvinde, som har kurs mod katastrofen og pludselig står i ingenmandsland.

Signe Brønserud: Om et klaver
Henning er klaverstemmer og har et rutinefyldt liv på slægtsgården på Fyn. Et par år har han passet sin demente mor, men efter hendes død fyldes han af tomhed. Derfor beslutter han sig for at bygge et klaver.
Læs denne her bog, hvis du interesserer dig for ny dansk litteratur. Jeg glæder mig allerede til den næste fra Signe Brønserud.
 

Tags