Bøger der varer hele ferien

Ferie og nu har du endelig tid! Måske til at læse de der store bøger, som du altid gerne har villet læse, men aldrig får givet os i kast med: Murstensbøgerne!

Med ekstra tid til rådighed kan du kaste dig over de længerevarende læseprojekter. Disse værker giver dig mulighed for at fordybe dig i en fascinerende historie, mens solen skinner, og bølgerne bruser.

Vi har udvalgt 6 monumentale værker, som vil fange din opmærksomhed og tage dig med på et længerevarende læseeventyr, der kan vare hele ferien:

Buddenbrooks af Thomas Mann

Den er i dag den mest læste tyske roman, trykt i et hav af oplag og oversat til alle tænkelige sprog, og da Thomas Mann i 1929 fik Nobelprisen, var det med særlig henvisning til 'Buddenbrooks'.

Forbrydelse og straf af Fjodor Dostojevskij

'Forbrydelse og straf' har fået tilnavnet "verdens bedste kriminalroman" og er om noget et værk, der kan give indblik i, hvad der sker i en forbryders indre.


Syv fantastiske fortællinger af Karen Blixen

Syv spændende historier i en udefinerbar genre - historisk, fabulerende, symbolsk fantasy, længe inden genren blev opfundet. I 'Syv fantastiske fortællinger' handler det om at digte og drømme uden hverdagens alvorlige mål for øje. 

Hærværk af Tom Kristensen

'Hærværk' er en rejse i menneskelig deroute; en grum, men alligevel uimodståelig og fascinerende rejse i forfaldets fodspor.

Min Kamp 1 af Karl Ove Knausgård

’Min kamp’ er et skelsættende værk i litteraturhistorien, en dybt menneskelig beretning om livet, der til tider kan virke så genkendelig for læseren, at man kunne sværge på, at Knausgård gik rundt med en større indsigt end resten af os dødelige.

Et lille liv af Hanya Yanagihara

Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold.

 

Oprindeligt skrevet af Litteratursiden.dk