5 blå titler til din ferie

15.02.24
Hvad enten din vinterferie skal bruges på familie sammenkomster på stribe, sommerhustur i Danmark, ferie i udlandet eller noget helt fjerde, så hører en stille stund med en god bog sig til. Jeg har fundet 5 medrivende af slagsen, som forhåbentlig vil berige din ferie – og listen byder på noget for enhver smag.

For mig er en stille stund tiden, hvor jeg kan lade op - en gåtur med en god bog i ørerne. En af mine favoritoplæser er Leif Davidsen, som både har en beroligende og meget overbevisende stemme. Jeg kan anbefale dig at læse alle hans bøger, men her i listen finder du en af mine favoritter. Alle bøgerne i listen kan du finde som både lyd- og ebog på eReolen.

Er du som jeg løbet tør for lån på eReolen, så fortvivl ej! Alle titlerne i listen er ”blå”, hvilket vil sige, at de ikke tæller med i din normale udlånskvote. De blå titler kaldes også ’ekstra lån’ og du kan kende dem på det blå ebogs- eller lydbogsikon på eReolen.

Er du mere til at læse en god gammeldags papirbog, måske foran pejsen, kan du finde alle bøgerne på Viborg Bibliotekerne – reserver dem evt. i forvejen på www.viborgbib.dk.

  1. Krimi: "Når isen brister" af Camilla Grebe

Den svenske krimiforfatter Camilla Grebe skriver medrivende psykologiske krimier. Hendes solodebut ”Når isen brister” handler både om opklaringen af et mord og om et uhensigtsmæssigt kærlighedsforhold. I et højt tempo møder vi mange personer i forskellige handlingsplot. Der er spænding frem til sidste side. Romanen er den første i serien ”Den mørke side”, som alle handler om mørket i mennesket. De kan læses helt uafhængig af hinanden, da de ikke har nogen gennemgående hovedpersoner.

2. Spænding: "På udkig efter Hemingway" af Leif Davidsen

Leif Davidsen er eksemplarisk til at skrive spændingsbøger, som giver os et historiske og politisk indblik. ”På udkig efter Hemingway” er ingen undtagelse. Vi tager på en rejse med den pensionerede gymnasielektor John til bl.a. Florida og Cuba, for at opleve de steder hvor Hemingway levede. John falder i snak med et par lokale og pludselig er den godtroende dansker viklet ind i en lyssky affære med både agenter og dobbeltagenter.

3. Slægtsroman: "Folkets skønhed" af Merete Pryds Helle

”Folkets skønhed” er en barsk og rå slægtshistorie. Merete Pryds Helle fortæller, med udgangspunkt i sin egen slægtshistorie, om Marie der vokser op i et tækkerhjem på Langeland i 1930’erne. Marie lever et hårdt pigeliv på landet og senere et utilfredsstillende liv som hjemmegående husmor i 1970’erne. Sproget er sanseligt og får virkelige læseren til at føle med Marie og hendes tarvelige liv. Det er en usentimental og tankevækkende slægtsroman.

4. Feel Good: "Læserne i Broken Wheel anbefaler" af Katarina Bivald

Svenske Katarina Bivald har med ”Broken Wheel anbefaler” skrevet en hjertevarm fortælling om et unikt venskab mellem 28-årig Sara fra Sverige og 75-årig Amy fra USA. De har begge en stor kærlighed til bøger. Deres venskab fører Sara til USA, hvor hun efter en ubehagelig overraskelse, tvinges til at se verden i øjnene. Historien skrider frem i et roligt tempo, hvor det langsomme liv, bøgerne og de mange bipersoner er essentielle for handlingen.

5. Kærlighed: "Det var altid dig" af Colleen Hoover

Den internationale bestsellerforfatter Colleen Hover skriver kærlighedsromaner til unge og voksne. ”Det var altid dig” handler om Morgan Grant og hendes sekstenårige datter, Clara, og ikke mindst deres forskelligheder. Da en uventet sorg rammer familien, søger de begge trøst uventede steder. Det er en følelsesladet historie og forfatteren skriver så indlevende, at man ikke kan undgå at få en tåre i øjet.