Viborg Mesterskaberne i debat - for unge (17-25 år)

Kender du det, at en debat hurtigt bliver sprængfarlig, personlig og faktisk en smule ubehagelig? Så er du ikke den eneste. Vi vil styrke unges evne til at deltage i debatten på en konstruktiv måde, hvor man ikke skal være bange for at blive jordet af sine ”modstandere”.

Viborg Bibliotekerne og Viborg Ungdomsråd vil med VM i debat ruste dig der er mellem 17 og 25 år til at gennemskue retoriske greb i den offentlige debat fx i forbindelse med kommunalvalget.

Vi søger deltagere til workshoppen ”VM i debat” (Viborg Mesterskaberne) d. 1. november på hovedbiblioteket i Viborg.

VM i debat starter med en workshop fra kl. 16.30-19.00. Fra 19-20 er der pause før den store debat, hvor vi sørger for aftensmad.

I workshoppen lærer man at skille bullshit fra, når man hører politikere udtale sig i medierne, eller når tonen på de sociale medier bliver hård. Deltagerne bliver undervist i debat af Lawand Hiwa Namo, som selv har vundet DM i debat i 2015. Det er ikke et krav for workshopdeltagerne, at man stiller op i debat-dysten.

Ønsker man at deltage i workshoppen, skal man sende en mail til kulturformidler på Viborg Bibliotekerne, Katrine Lübben på klue@viborg.dk Skriv ”VM i debat” i emnefeltet.

Workshoppen kulminerer i en dyst i debat om aftenen kl. 20 - 21

Dommerne er:

  • Signe Munk (Folketingsmedlem for SF)
  • Frederik Houmann Thuesen (formand for VU Viborg)
  • Kristian Wesenberg Andersen (Redaktionschef på Viborg Stifts Folkeblad)

Skulle du have lyst til at komme og se selve dysten uden selv at deltage i workshop og/eller, er alle meget velkomne. Tilmelding er dog nødvendig til klue@viborg.dk.

Det er gratis at deltage både som deltager og publikum.