Viborg Bibliotekerne åbner for reservationer og afhentning af bøger

Nu er det igen muligt for borgere i Viborg Kommune at reservere og afhente reserverede bøger, film, spil og musik på Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro, Karup, Skals og Stoholm Biblioteker.

Mange borgere har efterspurgt muligheden for at hente reserverede bøger, film, spil og andre materialer på Viborg Bibliotekerne. Indtil nu har det været forbeholdt studerende og materialer til undervisningsbrug. Men reservering og afhentning udvides nu til at gælde for alle borgere.

Viborg Bibliotekerne er klar med en løsning, som gør det sikkert at afhente reserverede materialer på fem af bibliotekerne i Viborg Kommune. Du kan se åbningstider for de fem biblioteker her: Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro, Karup, Skals eller Stoholm Biblioteker.

Sikkerhed og hygiejne er på plads

Det er op til den enkelte kommune at vurdere, hvordan og i hvilket omfang udlån og aflevering kan foregå, og i Viborg er der opbakning fra politikerne til at give muligheden for alle borgere og ikke alene for studerende.

Sikkerhed og hygiejne er helt i top, med ekstra rengøring, klare retningslinjer og ved at bibliotekspersonalet tilser, at afstandskravet på 2 meter overholdes. Der vil således kun være få mennesker på biblioteket ad gangen og der er ikke adgang til andre materialer end dem man på forhånd har reserveret hjemmefra.

Borgere i Viborg kommune kan gå ind og reservere bøger i biblioteks-app ’en eller på Viborg Bibliotekernes hjemmeside. Her kan man vælge at afhente sine reserverede materialer hos enten Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro, Karup, Skals eller Stoholm Biblioteker

Bibliotekets medarbejdere er klar til at hjælpe med at reservere og svare på spørgsmål i hele Viborg Bibliotekernes åbningstid på telefon 8787 3434 eller på mail viborgbibliotekerne@viborg.dk.

Se åbningstider for afhentning af reserveret materiale her