Sprøjtemidler til debat på biblioteket

04.09.20
Hvilken betydning har sprøjtemidler for vores drikkevand, natur og sundhed? Kan vi producere fødevarer nok af en ordentlig kvalitet uden brug af sprøjtemidler? Og hvem skal bestemme grænseværdierne?

Bølgerne går ofte højt, når brugen af sprøjtemidler og pesticider diskuteres i offentligheden. Det skyldes, at der er rigtig meget på spil. Danmark er et landbrugsland og en stor del af jorden udsættes for sprøjtegift. Der er dem, der mener, at brugen af sprøjtegift kan være skadelig for dyr og mennesker. På den anden side står store dele af dansk landbrug, som frygter for erhvervets fremtid, hvis der ikke kan bruges sprøjtemidler på markerne.

Lokale ildsjæle klar til debat

Hovedbiblioteket i Viborg åbner derfor dørene for årets første frirumsdebat, hvor sprøjtemidler i landbruget er på plakaten. I eftermiddagens debat kan du møde to lokale ildsjæle: Stine Isaksen fra Alternativet og Bo Wieck-Hansen fra Bæredygtig Landbrug.

Stine Isaksen

Stine Isaksen er spidskandidat til Folketinget for Alternativet i Midt- og Vestjylland.

Hendes mærkesager er klima, indvandrerpolitik og uddannelsessektoren.

 

 

Bo Wieck-Hansen

Bo Wieck-Hansen er landmand i Tjele, bestyrelsesmedlem for Liberal Alliance i Vestjylland og medlem af Bæredygtig Landbrug.

 

 

Debatten styres af Stinne Poulsen, som er viceforstander på Himmerlands Ungdomsskole. Hun har tidligere faciliteret debatter med folketingspolitikere og ministre.

Sigter efter holdbare løsninger

En frirumsdebat er en ny måde at debattere på. Der er plads til refleksioner, tvivl og anerkendelse af modstanderens argumenter uden at gå på kompromis med konflikten. Sigtet er at finde nye løsninger og initiativer, der bringer os videre.

Debatten løber af stablen mandag den 14. september kl. 17 på Hovedbiblioteket i Viborg. Arrangementet afvikles efter retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Der er fri entré, men bemærk at billetbestilling er nødvendig.

Læs mere om arrangementet og bestil billetter her.

Mere information

Jesper Handberg, bibliotekar, Viborg Bibliotekerne
87873452, jhc@viborg.dk