Oplev filmudstilling om Julemandens datter 2 - Jagten på Kong Vinters krystal

Oplev filmens magiske verden på biblioteket

Viborg Bibliotekerne byder børn og voksne velkommen til filmudstillingen Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal.

Glæd dig til et magisk juleunivers bygget op af kulisser og rekvisitter fra årets store julefilm af samme navn. Den er optaget i Viborg og kan opleves i biografen fra den 12. november 2020.

Filmudstillingen åbner torsdag den 5. november kl. 15.30 og kan opleves helt frem til den 4. januar 2021.

Udstillingen

Hovedbiblioteket i Viborg udstiller de fantasifulde og flotte rekvisitter fra filmen Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal.

Gå på opdagelse i urmagerens værksted og kig ind i det store bornholmerur som Lucia og Oscar gør i filmen.

I julemandens kane kan du tage årets familiefoto og vinke til julemandens rensdyr med de store gevirer.

Vinterlandskabet spiller en stor rolle i julefilmen og danner ramme om juleudstillingen med de smukke bjerglandskaber.


Kom helt tæt på den betydningsfulde lyseblå krystal, som børnene jagter i filmen. Oplev de specialsyede julekostumer fra filmen og se en bid af filmen på biblioteket.

Julefilmen

Lucia er den første pige nogensinde på Den Internationale Julemandsskole. Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal stjålet, og nu er selve julen i fare for alle verdens børn.

En julefilm om et ubrydeligt venskab Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet, og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld.

Under jagten på den rigtige tyv opdager Lucia og Oscar et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens hjerte for evigt.

Nu er det op til de to bedste venner at finde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul.

Filmen er en hæsblæsende fortælling om venskab og retfærdighed og om at være modig, snu og stædig for sin bedste ven.


Den danske familiefilm Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal er opfølgeren på Julemandens datter. Filmen er optaget i Viborg Kommune.

Viborg som filmby

Optagelserne til julefilmen Julemandens datter 2 er filmet i Viborg by og omegn. Når du ser filmen, vil du opleve Sortebrødre Kirke , Nytorv, og gaderne i den gamle del af Viborg i spillefilmen. Mønsted Kalkgrubber og naturområdet ved Hald Sø spiller også en væsentlig rolle i filmen.

Vidste du, at Viborg er filmby for hele tre julefilm?

2015: Emma & Julemanden: Jagten på elverdronningens hjerte
2018: Julemandens Datter
2020: Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal

Kunstneren

Når du bevæger dig rundt i juleudstillingen, kan du opleve snelandskabet, klipperne, urmagerens værksted og den store hængebro.

Alle kulisser er med i Julemandens datter 2 og er skabt af scenograf Erik Peitersen. Opbygningen af kulisserne til filmen har taget et halvt år.

Kunstneren bag udstillingen - Scenograf Erik Peitersen er født i 1956 i Kjellerup og er oprindeligt uddannet skiltemaler. Han har hovedsageligt arbejdet som autodidakt kunstner, foredragsholder og scenograf på en række danske tv-serier, reklame- og spillefilm.

Erik Peitersen har i en årrække assisteret Per Kirkeby ved forskellige udsmykningsopgaver på bl.a. Aarhus Universitets Søauditorium, Det Kongelige Bibliotek, Frejlev Kirke, Geologisk Museum og Operaen.