Læsning forandrer dig og verden

Viborg Bibliotekerne og Danmarks Biblioteker sætter i uge 37 massiv fokus på læsning #læsløs

Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag. Men den danske læsekultur er udfordret. Undersøgelser peger på, at både børn og voksne læser mindre. Og de læser mindre af lyst. Danmarks biblioteker vil derfor i hele uge 37 tilbyde særlige aktiviteter og events, som på forskellig vis sætter fokus på læsning, og dens betydning for os som mennesker.
”På Viborg Bibliotekerne har vi erfaring med at stimulere læselyst via fællesskaber, og derfor har vi tre arrangementer med det fokus på programmet til Danmarks biblioteksuge i år” fortæller bibliotekar Anette Siem Kristensen

Bibliotekarerne rykker søndag den 8. september ud til Naturens Dag ved Naturskolen på Hald, hvor de kl. 10.30 læser højt for hele familien.

Sanserne stimuleres ved højtlæsning, og det skal de også til ”Højtlæsning til kaffen” fredag den 13. september. En dag som forbindes med mystik og uheld, og det er netop temaet for de udvalgte historier, som Anette Koue og Charlotte Hvorslev vil læse denne fredag kl. 11.

Ro, fordybelse og god litteratur er i fokus, når Viborg Bibliotekerne, Antikvariatet Viborg og Vinstuen inviterer til Silent Reading Party mandag den 9. september.

”Til Silent Reading Party har deltagerne mulighed for at gå 100% offline” fortæller bibliotekar Kathrine Bech Sørensen ”Læsningen begynder kl. 19 på Antikvariatet Viborg, hvor der serveres kaffe og kage og efter 45 minutter bevæger vi os videre til Vinstuen, hvor fordybelsen fortsætter og der serveres et glas vin eller portvin.” Det koster 40 kr. at være med til Silent Reading Party og der er tilmelding på viborgbib.dk, hvor man også kan læse meget mere om alle arrangementerne.

Danskernes yndlingscitat

Som en del af biblioteksuge 37 vil bibliotekerne i samarbejde med DR desuden kåre danskernes yndlingscitat. På Hovedbiblioteket i Viborg kan du derfor foreslå dit yndlingscitat og desuden gå på opdagelse i udstillingen ”Bøgernes Danmarkskort”, hvor du kan finde lokalt forankrede citater fra det sted du befinder dig – eller fra et sted, som du er nysgerrig på.

I hele august kunne alle nominere deres yndlingscitat, nu er alle de gode forslag blevet gennemgået.
9 citater er blevet udvalgt til den endelige afstemning af en lille kyndig nomineringsgruppe bestående af forfatter Hella Joof, DR-vært Lotte Friis og direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

Fra den 4. til den 11. september kan du stemme på din favorit blandt de 9 udvalgte citater.
Se citaterne og afgiv din stemme på www.yndlingscitat.dk og vær med til at afgøre hvad danskernes yndlingscitat er.

Vi afslører vindercitatet fredag den 13. september i forbindelse med Danmarks Biblioteksuge 37, som sætter fokus på læsning.

På DR kan man lige nu se programrækken med Mick Øgendahl og de store forfattere. Her tager stand-up komikeren os med tilbage i tiden for at møde store danske forfattere og sætte skub i læselysten.

#læsløs

 

 

Mere information:

Anette Siem Kristensen, Viborg Bibliotekerne, ansc@viborg.dk, 87872649

 

Tags