Jacob Tinsfeldt Haas er Danmarks Unge Fototalent 2020

01.05.20
Selvom festivalen Fotodage Viborg er aflyst på grund af Corona-krisen, kåres Danmarks Unge Fototalent 2020 alligevel.

Nye konkurrenceregler i 2020

Traditionen tro kørte konkurrencen Danmarks Unge Fototalent for unge amatørfotografer i alderen 15-25 år som optakt til Fotodage Viborg først på året. Som noget nyt skulle alle deltagere i år indsende 3 fotos, og vinderen er blevet valgt på baggrund af en bedømmelse af alle tre billeder. I alt 49 unge indsendte fotos til konkurrencen, der blev afholdt for sjette gang.

Vinderen af den fornemme titel præmieres med en uges ophold på Medieskolerne i Viborg og et tilbud om en mindre soloudstilling under næste års Fotodage Viborg.

Dette års vinder er fra Fyn

Det har igen i år været en tæt konkurrence, om end det er forholdsvis få af de unge fotografer, der kunne præstere hele tre fotos i særklasse.

Dommerne har efter en nøje vurdering af konkurrencebillederne valgt 20-årige Jacob Tinsfeldt Haas fra Hesselager på Fyn som vinder. Gunner Byskov, der er leder af fotografuddannelsen på Medieskolerne og en af konkurrencens dommere, fortæller om valget: ”Jacob har indsendt tre fotos af høj kvalitet, der viser, at han både har øje for det gode motiv, for komposition og mestrer den tekniske side af sagen. Hans billeder er ret forskellige – blandt andet har han indsendt et meget smukt dronefoto – og vi får dermed indtryk af Jacobs alsidighed som fotograf.”

Drømmer om at blive fotograf

Jacob Tinsfeldt Haas fortæller selv, at han ”altid” har fotograferet og drømmer om at blive professionel fotograf. Han tilmeldte sig konkurrencen – den første fotokonkurrence, som han i øvrigt nogensinde har deltaget i – for at prøve noget nyt og fordi udsigten til at blive Danmarks Unge Fototalent var meget tillokkende.

”Mine forældre har haft stor indflydelse på, at jeg begyndte at fotografere,” fortæller Jacob: ”Min far har fotograferet hele sit liv. Det er ham, der har lært mig de basale ting om at fotografere på vores mange ture med kameraet i rygsækken. Min mor har altid vægtet højt, at jeg og mine søskende lærte at lægge mærke til og påskønne de smukke ting i naturen, og det har helt sikkert også været med til at udvikle mit blik for gode motiver.”

Når man spørger Jacob om, hvorfor han fotograferer, svarer han: ”Fotografi har altid givet mig ro i sindet. Det har altid gjort mig glad at stå bag kameraet. Her kan jeg abstrahere fra hverdagens larm og andre ting. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det at fotografere giver mig noget, som intet andet hidtil har kunnet give mig.”

Talentbilleder på Facebook, Instagram og fotodage.dk

Under normale omstændigheder ville vinderbillederne og et udvalg af de andre gode talentbilleder fra konkurrencen blive vist på Hovedbiblioteket i Viborg under Fotodage Viborg – og vinderen ville blive hyldet i forbindelse med festivalens åbning. På grund festivalens aflysning, der skyldes Corona-epidemien, bliver udstillingen imidlertid i år digital og vil kunne ses som et online-galleri på fotodage.dk fra fredag 1. maj kl. 10 og hen over sommeren.

Vinderen afsløres for offentligheden på Fotodage Viborgs Facebook-side fredag 1. maj kl. 10. Samme dag har konkurrencevinderen take over på Fotodage Viborgs Instagram-profil, der i løbet af maj desuden vil være præget af take overs fra nogle af de fototalenter, hvis billeder er udvalgt til online-galleriet.

Information

Yderligere information om Danmarks Unge Fototalent 2020 kan fås ved henvendelse til: