Donér din stemme og modtag et gavekort på 400kr!

16.10.23
Forstår din telefon heller ikke, hvad ”ska då mæ” betyder? Lige nu kan du være med til at forbedre dansk sprogteknologi, så voicebots og digitale assistenter også kan forstå midtjysk!

Hvad skal du?

Alexandra Instituttet søger borgere, der vil lade deres stemme optage. Vi har brug for folk, der vil bruge to timer på at læse tekster op og deltage i samtaler med andre borgere. Begge dele vil være instrueret af personale på stedet.

Hvad bidrager du til?

Din optagelse bliver en del af et dansk taledatasæt, der vil indeholde optagelser af mere end 2.000 personers dialekter og accenter fra hele Danmark. Dermed bidrager du til udviklingen af dansk taleteknologi, så computere og kunstig intelligens bedre kan forstå dansk tale og svare på en fornuftig måde i en dansk sammenhæng. Datasættet vil blive frit tilgængeligt for alle, så udviklere, virksomheder og offentlige institutioner kan drage nytte af dem.

Praktisk

Optagelserne foregår på Viborg Bibliotek, Vesterbrogade 15, 8800 Viborg d. 7. og 8. november.

Du tilmelder dig her og efter din tilmelding vil du blive kontaktet for at aftale et specifikt mødetidspunkt, hvis du er blandt de udvalgte.

Som tak for din hjælp og tid får du et gavekort på 400 kr., som kan bruges i de fleste butikker landet over.

Vi søger personer i alle aldre og køn, men opfordrer dig især til at melde dig, hvis du er kvinde, ældre eller taler med accent eller dialekt.

Hvis du har spørgsmål eller vil høre nærmere, inden du tilmelder dig, så kontakt Torben Blach fra virksomheden Alexandra Instituttet, der står for optagelserne, på tlf. 91 55 87 99 eller mail: torben.blach@alexandra.dk

Om projektet

Projektet om et dansk taledatasæt ønsker at bidrage til udviklingen af dansk taleteknologi for at sikre, at computere og kunstig intelligens kan forstå dansk tale og kan svare på en fornuftig måde i en dansk sammenhæng.

Udvikling og træning af taleteknologi til at forstå og tale dansk kræver en stor samling af danske stemmer på tværs af forskellige dialekter, køn og alder fra optagede oplæsninger, monologer og dialoger. Indlæsninger fra biblioteksbrugere kan være med til at forbedre dansk taleteknologi, fordi det vil indgå i en stor samling stemmedata.

Al den data skal bruges i udviklingen af forskellige løsninger, som danskerne møder fx stemmestyrede hjælpemidler, som kan hjælpe blinde, ældre eller borgere med særlige behov.

Læs mere om projektet her.