Glemmer du...

07.08.13
...så husker dit fotoalbum det garanteret.

For snart 10 år siden var jeg på en studietur til Sydafrika fra Løgumkloster Højskole. Det var egentlig meningen, at vi skulle til Kina, men der kom SARS virus i vejen for den plan. Men Sydafrika var heller ikke så tosset endda.

Det var første gang jeg fløj og første gang jeg var på ferie sammen med min nuværende husbond - kort sagt, det var en rejse, jeg glædede mig heeeeelt viiiildt meget til. Og selvfølgelig havde jeg mit kamera med, for det var klart min forventning, at der ville opstå øjeblikke på rejsen, som jeg gerne ville kunne huske mig frem til også efter 30 år. Derfor blev morfars ZENIT fra de svundne Soviet-tider min faste hverdags tilbehør, sammen med vandflasken, kæresten og den nyopdagede guava juice.

Og ja, vi oplevede meget og mindeværdige øjeblikke strømmede ind over mig hver eneste dag - der var Johannesburg og Kap det Gode Håb med en kæmpe bavian med kæmpe tænder, der ville frarøve mig min tomme plasticpose med bananskrald i; der var Table Mountain med solnedgang på den ene side og fuldmåne på den anden og den natlige Cape Town for mine fødder; der var Soweto med sine ca. to millioner mennesker stuvet sammen på 65 km2; der var Robben Island med Nelson Mandelas fængselscelle og en skræmmende fængselsbetjent/guide og safari i Krüger National Park med overvældende mange giraffer. Tja, jeg kunne blive ved. Så Kristine knipsede til højre og venstre og sugede indtryk og oplevelser til sig.

Det var en fantastisk god kontrastfyldt tur, som jeg vil mindes resten af mit liv. Det frygtelige ved den er dog, at jeg kun har meget, meget få billeder, som jeg selv tog af turen i mit fotoalbum. Morfars ZENIT svigtede mig desværre og ødelage meget af den ufremkaldte film, som jeg havde sat mine minder på. Øv, øv og atter øv. Heldigvis havde de andre på holdet været lige så flittige som mig med deres mange kameraer, så jeg fik da en cd med flere hundrede billeder på med hjem fra turen.

Nu om dage har man en masse forskellige måder, hvorpå man kan tage sine billeder. En af dem er den kloge telefon blandet med en applikation kaldet Instagram. Det er en slags billed-Facebook / billedredigerings værktøj, som er ret populær blandt mange jorden over.

Og Viborg Bibliotekerne bruger den også! Er du ejer af en klog telefon og kender du til Instagram, kan du finde vores øjebliksbilleder ved at søge efter #viborgbibliotekerne og kan du lide, hvad du ser, er du meget velkommen til at følge os.
I anledning af Bjerringbro Bys 150 års jubilæum og den forestående Viborg Festuge har du desuden selv mulighed for at dele dine minder om og steder i Bjerringbro By med andre - på almindelig vis med et almindeligt kamera eller via Instagram (husk da at bruge #Bjerringbrominby).