Ferie, ferie, ferie

Ferie, ferie, ferie

'Ferie, ferie, ferie, slap nu af – du har fri – så syng en glad melodi.'

Sådan sang vi, da jeg gik i skole, hver gang vi nåede til den sidste skoledag inden en ferie. Det er en fantastisk sang, der rammer den frihedsfølelse ind, som man har den dag, man går på ferie. Nu skal man bare nyde livet – og ikke tænke på lektier og skole i lang tid.
Inden længe er det ferietid igen. Tid til at slappe af og være sammen med familien og lave projekter sammen eller gå på opdagelse. Lige om lidt står vinterferien for døren og rigtig mange drager afsted på skiferie eller solferie.

Jeg skal ingen steder. For jeg skal have den fedeste ”ferie” i uge 7, hvor jeg sammen med resten af Børnebiblioteket skal lave vinterferieaktiviteter for alle de børn og unge og deres forældre, som ikke lige skal på ferie udenlands.

Det kan godt være, at vi ikke kan mønstre en skibakke eller en solfyldt strand, men vi kan tilbyde så meget andet i vinterferien i Viborg Kommune. Der er teater og koncerter på biblioteket – og der er workshops og temadage, som du kan deltage i sammen med gode venner, forældre eller bedsteforældre.

De kommunale ferieaktiviteter tilbyder et samlet katalog over alle de aktiviteter, man kan prøve i løbet af uge 7. Her er alt på programmet lige fra ponyridning til byvandring – eller poolparty til bankospil. Ydermere er der en dagsudflugt til LEGO House, som du kan tilmelde sig.

Jeg ville så gerne have tid til at prøve det hele, men vinterferien er desværre for kort.

Sådan er det tit med ferier. Tiden går ligesom alt for stærkt - derfor kan det være en god ide at planlægge sin ferie lidt, inden den er der. Hvis man ønsker at planlægge sin vinterferie og få billetter til nogle af alle de mange fantastiske aktiviteter, så skal du være klar ved tasterne mandag den 21. januar kl. 12. Her åbner billetsalget for de lokale vinterferieaktiviteter i Viborg Kommune.

Vinterferien er noget særligt. Det har den specielt været for mig, siden jeg fik jobbet som børnekulturkonsulent. For det er i vinterferien, at jeg får lov til at møde rigtig mange børn, der gør brug af alle de børnekulturelle aktiviteter, som Viborg Kommune kan tilbyde. Det er fantastisk at se, hvordan der hvert år fremtrylles et katalog af aktiviteter, som alle kommunes kulturinstitutioner og frivillige i foreninger udbyder. Det er helt unikt at opleve, hvordan familier tager på ferie i deres egen kommune for at opleve sammen med børnene.

Det kan godt være, at du sover i din egen seng hver nat, men du oplever nye ting og går på opdagelse i nye sammenhænge hver dag i vinterferien. Så hvorfor egentlig rejse til sydens sol eller den store skibakke, når du kan opleve med hundred kilometer i timen hjemme i Viborg Kommune.

Jeg glæder mig til at møde jer alle rundt til ferieaktiviteter – hvad enten det er i biografen i Karup, på naturskolen i Hald eller det er på Børnebiblioteket i Viborg.

Vi ses - og god ferie.

Se mere på www.ferieaktiviteter.viborg.dk

Materialer