Bestil bøger til din læseklub

Viborg Bibliotekerne bestiller hver måned rigtig mange bøger til læseklubber. For at vi bedst kan hjælpe din læseklub, skal du følgende denne vejledning.

Du kan bestille en enkel titel til en bestemt dato eller du kan ønske bøger til et helt eller halvt år

Biblioteket har mange læseklubposer, som er en pose bestående af 8 eksemplarer af den samme bog. Er I interesserede i andre titler, kan disse som oftest også skaffes og samles til jer, dog sjældent de nyeste og mest efterspurgte titler.

1. Bestil bøger til en enkelt gang:

Mindst 14 dage før du skal bruge bøgerne, skal du sende en mail til laeseklub@viborg.dk.
Vil du hente bøgerne i august eller januar, skal vi modtage din bestilling senest 1. juli /1. december.
Du skal sende følgende oplysninger:

  • Bogens titel
  • Antal eksemplarer
  • Den ønskede afhentningsdato
  • Dit fulde navn/læseklubbens navn

2. Bestil bøger til en hel sæson/et halvt år:

Hvis din læseklub ønsker at bestille bøger til et helt eller halvt år, skal biblioteket have følgende information:

  • Læseklubbens navn
  • Antal deltagere i læseklubben
  • Liste med ønskede afhentningdatoer.
  • Liste med ønskede titler (flere titler end datoer)

Hvis I bestiller bøger til et helt eller halvt år, får I ikke bøgerne i en bestemt rækkefølge.
Vil du hente bøgerne i august eller januar, skal vi modtage din bestilling senest 1. juli /1. december.
Kontakt bibliotekets læseklubkoordinator på mail laeseklub@viborg.dk for mere information.

Udlån og aflevering af bøger:

I får besked på mail og/eller sms, når alle bøger er klar til afhentning. Vi bestræber os på at have bøgerne klar så tæt på den ønskede dato som muligt, men pga. ferie osv. kan bøgerne være klar op til 7 dage før.

OBS: Giv biblioteket besked, hvis du lang tid før den aftalte dag, får besked om at én eller flere bøger er klar. Hvis du ikke giver besked, kan vi ikke rette op på fejlen og have alle bøger klar til den ønskede dag!

Alle bøger til læseklubben udlånes til et lånerkort – enten dit sundhedskort eller et læseklubkort. Det gælder både læseklubposer og andre titler, som biblioteket samlet bestiller hjem til læseklubben. Hele læseklubposen med de 8 bøger skal lånes og medbringes, uanset antal personer i læseklubben. Bøgerne i læseklubposerne skal afleveres samlet.

Udlånstiden på vores læseklubposer er 56 dage. Udlånstiden på almindelige bøger er 28 dage. Fornyelse er mulig, hvis bøgerne ikke er reserveret af andre. Forny bøgerne på www.viborg.dk indtast lånenr./CPR-nr. og pinkode. Er der problemer kontakt personalet på dit lokale bibliotek eller ring 87873434.

Lån et lokale til din læseklub

I må altid gerne bruge biblioteksrummet til jeres læseklubmøder. Ønsker I et lukket lokale på Hovedbiblioteket i Viborg, har I mulighed for at booke mødelokale M1, udvalgsværelset eller havestuen i villaen indenfor bibliotekets åbningstid. Rummet foran havestuen kan benyttes, hvis det ikke bruges af personalet. Du kan sende et ønske om lokalebooking til laeseklub@viborg.dk. Oplys lokaleønske, dato, tidspunkt og læseklubbens navn.

Rigtig god fornøjelse.