Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
60 kr. inkl. Kaffe (studerende 30 kr.)
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

Verdenen i rav – et vindue til fortiden

21.03.23
- en aften om livet og historierne der gemmer sig i havets guld

Anders Leth Damgaard, kendt fra TV og som kan skrive både lærer og autodidakt rav-forsker på sit CV, fortæller denne aften om livet og historierne der gemmer sig i havets guld

I Danmark kender alle til rav, men kun meget få kender til dets afgørende rolle i forståelsen af livet og jordens udvikling. Rav fungerer som en portal tilbage i tiden – et vindue til fortiden.

Inde i ravet kan vi se et øjeblik fra jordens fjerne fortid fastfrosset i 3D. I dag er jagten på nordens guld mere populær end nogensinde før og gennem dette foredrag, vil Anders Leth Damgaard give en levende og nuanceret indsigt i, hvorfor dette næsten magiske materiale er så fantastisk. 

Hør om ravets dybeste hemmeligheder, få tips og tricks til jagten, og foruden bare at høre om rav, så vil du også for mulighed for at opleve ravet på nært hold. Anders medbringer store og små stykker rav i alle mulige farver og sjældenheder, og unikums som du ellers kun ser på museer. 

Anders Leth Damgaard er formand for Den Danske Ravklub. Siden 2008 har han studeret insekter i rav, og hvad der startede som et fritidsstudie har med årene grebet om sig og er nu blevet til hans livsprojekt. 

Hans arbejde har allerede affødt fund af flere nye arter, en del videnskabelige artikler og samarbejder med forsknings- og formidlingsinstitutioner som Statens Naturhistoriske Museum, Tirpitz, Geocenter Møn og Natural History Museum, London. 

Medarr.: Bjerringbro Folkeuniversitet

Tags