Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

(AFLYST) På knoglejagt efter tuberkulose

30.04.19
Forskerforedrag for børn fra 10 år og voksne

Biologisk antropolog Dorthe Dangvard Pedersen, som til dagligt arbejder på Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitet, vil i sit foredrag tage os med på en rejse ind i tuberkulosens historie. Tuberkulose har forårsaget millioner af dødsfald i menneskehedens historie. Selvom sygdommen især hærgede vores del af verden for mange årtier siden, så er sygdommen faktisk nutidens mest smitsomme infektionssygdom, og hvert år dør cirka 1,6 millioner mennesker af sygdommen på verdensplan.

Undervejs i foredraget vil der blive gået på opdagelse i gamle skeletter for at se på spor efter tuberkulose i den fjerne fortid. Dorthe Dangvard Pedersen vil også dykke ned i nogle helt nye forskningsresultater om udbredelsen af tuberkulose på Viborgs middelalderlige kirkegårde. Til slut vil hun diskutere mulighederne for forebyggelse og kontrol af spredning af tuberkulose i nutiden og fremtiden.

Til slut i foredraget vil der være en praktisk del, hvor man kan få mulighed for at se knogler fra gamle skeletter, der har spor efter tuberkulose.
Foredraget afholdes på Skakbrættet. Der er fri entré men med tilmelding. Der vil blive serveret en kop kaffe og et glas saft til børnene.

 

Materialer