Hanne Kierkegaard
Foredragsholder Hanne Kierkegaard

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
Fri entré
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

Livet som pårørende - foredrag med Hanne Kierkegaard

04.05.21
Demens. Depression. Stress. Kræft. Hjerneskade. Spiseforstyrrelse.

Listen over livsforandrende sygdomme er lang.

At være pårørende

Bag hvert menneske, som er ramt af sygdom, står en pårørende. En pårørende, som sætter sig selv til side og som kan stå tilbage med et stort ansvar.

De fleste af os vil på et tidspunkt opleve at blive pårørende til et alvorligt sygt eller alderssvækket familiemedlem. Og når et menneske rammes af sygdom, bliver al opmærksomhed rettet mod den syge. Derfor står de pårørende i skyggen.

Pårørende risikerer selv at blive syge

Det viser en undersøgelse fra Danske Patienter: Næsten hver anden pårørende til en dement, hjerneskadet eller kræftsyg føler sig deprimeret, og hver tredje oplever stress. Hver femte oplever, at de selv er blevet kronisk syge af belastningen.

Viborg Bibliotekerne byder sammen med Pårørendeforeningen Frirum, Ædru Livsstil, Sind-Viborg, Hjerneskadeforeningen,  Handicaprådet og DH ind til foredraget ”Livet som pårørende”. Cand. Mag og psykoterapeut Hanne Kirkegaard vil i foredrag fortælle om, hvordan pårørende skal tage vare på sig selv.

Der er fri entré til arrangementet, men tilmelding nødvendig af hensyn til begrænset antal pladser.
 

Om Hanne Kirkegaard:

Hanne er udannet Cand. Mag i dansk/psykologi i 2001 og Psykoterapeut MPF fra 2011. Siden 2021 har hun været selvstændig psykoterapeut og tilbyder terapi, coaching, akut psykologisk krisehjælp og supervision til fagfolk. Kontaktperson ved familiecenter Aarhus og Favrskov Kommune fra 2014-2019. Desuden er Hanne fast foredragsholder ved SIND.