Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
Entré: 75 kr. inkl. kaffe/the
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

Landsforrædernes børn

30.09.20
Forfatter og antropolog Anne-Marie Christensen fortæller om de alvorlige konsekvenser, som retsopgøret mod de dømte landsforrædere efter 2. verdenskrig fik for deres børn.

Anne-Marie Christensen fortæller ud fra sin egen familiehistorie om de alvorlige konsekvenser, som retsopgøret mod de dømte landsforrædere efter 2. verdenskrig fik for deres børn.

Foredraget ”Landsforrædernes børn” beskriver et sort kapitel fra besættelsestiden og retsopgøret, som hverken historieforskningen eller vi som nation taler om, nemlig de alvorlige konsekvenser retsopgøret fik for børnene af de 13.521 dømte landsforrædere.

landsforrædernes børn

Anne-Marie Christensen fortæller om de generelle vilkår for landsforrædernes børn og samtidig berører hun sin egen familiehistorie med en bedstefar, der kæmpede på tysk side under krigen i bl.a. SS Division Wiking og i Schalburgkorpset. Mens retsopgøret for nationen blev afslutningen på besættelsestiden, blev det startskuddet til et liv for 27.000 – 40.000 børn i fortielse og fortrængning og med fordømmelse og repressalier på grund af deres fædres eller mødres gerninger under krigen. Blandt de mange børn, der hele livet har levet med skammen, er hendes egen mor.

Foredraget tager udgangspunkt i Anne-Marie Christensens bog med samme titel, der udkom i 2018.

Arrangementet afvikles efter retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Bemærk at billetbestilling er nødvendig.

Materialer