Foto: Malene Nelting
Foto: Malene Nelting

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
50,00 kr. + gebyr
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

Foredrag med Sofie Riise Nors

16.05.24
Jeg var din muse – foredrag med Sofie Riise Nors

Kom med til et foredrag med Sofie Riise Nors, hvor Sofie læser højt fra sit nye værk ‘Jeg var din muse’. Sofie fortæller om den kreative proces, om brugen af humor, om feminisme og om tankerne bag det, at være en muse. 

I bogen møder vi musegjorte kvinder, som på hver sin måde har oplevet at stå i skyggen af mænds kunst og være ofre for deres begær. Det er kvinder fra vores nutid, fra mytologien, fra fortiden og fiktionen. Nogle historier er om fugl Fønix – andre tragedier. Musen er sat op på en piedestal – og objektiviseret. Hun er ikke som hun er, hun er, som hun bliver set. Et blankt lærred hvor alverdens fantasier kan udfolde sig.

Sofie Riise Nors er forfatter, illustrator, foredragsholder, feminist og influencer. I april er hun klar med sin nye satiriske graphic novel, ”Jeg var din muse”, der stiller skarpt på netop musen. I ”Jeg var din muse” giver Sofie Riise Nors mikrofonen til kvinder, der har stået i skyggen af mænd og deres kunst. Hun lader dem fortælle deres side af historien. Hermed retter Sofie Riise Nors også den kritiske linse mod de mænd, der har udnyttet og misbrugt kvinder i “kunstens navn”, under dække af at kalde dem sine muser.

Vi møder den muse-gjorte Kim Kardashian, muse-gjorte Daphne fra myten om Apollo og Daphne samt mange flere.