Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
50 Kr
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter) / Tilmeld
Foredrag & debat

BAUHAUS skolen 1919 - 1933

10.09.19
Foredrag med lektor emeritus Kirsten Søholm om BAUHAUS

I april 1919 grundlagde en kreds af arkitekter, kunstnere og kunsthåndværkere med Walter Gropius som ledende skikkelse BAUHAUS-skolen i Weimar i Tyskland. Skolen eksisterede indtil 1933, hvor den blev lukket af det nazistiske styre, som hadede det, som BAUHAUS repræsenterede og forfulgte skolen gennem alle årene.

Det moderne, avantgardistiske formsprog fik med denne skole sit store flagskib, som kom til at præge hele det 20. århundrede. Skolen udviklede nye æstetiske former indenfor arkitektur, maleri, teater og hverdags design som møbler, lamper, tæpper osv. Kunst og håndværk var for BAUHAUS-folkene hinandens forudsætning.
Håndværket skulle præge den nye industrielle kultur.

”Vi må tilbage til håndværket”, som Gropius formulerede det i sit manifest. Lys, luft, klarhed, enkelhed skulle erstatte klunketidens indelukkede miljøer, komme alle til gode og være æstetisk udtryk for en ny demokratisk kultur.

De store danske designere som f.eks. Arne Jakobsen, Wegner , Poul Henningsen (P.H.) og Børge Mogensen var dybt prægede af Bauhaus.

Foredraget vil præsentere de grundlæggende ideer og de mange forskellige fænomener indenfor BAUHAUS skolen og diskutere  den konflikt mellem det moderne og det antimoderne, som førte til de nazistiske angreb på skolen, og som i forskellige former præger det 20. århundrede.

Medarr.: Bjerringbro Folkeuniversitet

Entréen er inkl. kaffe/te

Materialer