Om dette arrangement

Tid
15:30 - 17:00
Pris
UDSOLGT
Lokalitet
Viborg Ungdomsskole
Reberbanen 13
8800 Viborg
Målgruppe
For alle
Bøger & Litteratur

UDSOLGT - ’Litteratur lige nu’ med Deniz Kiy og Gerd Laugesen

27.09.23
OBS NY LOKATION: Viborg Ungdomsskole, Reberbanen 13, Viborg ’Litteratur lige nu’ er et møde med aktuelle danske forfattere, hvor de fortæller om deres værker og gør os klogere på fiktionens stemmer, os selv og verden omkring os.

Dette efterår får vi besøg af forfatterne Deniz Kiy og Gerd Laugesen. De vil i en samtale fortælle hvad der inspirerer dem, hvordan de arbejder og læse op fra deres værker.

Deniz Kiy er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede som 26-årig med digtsamlingen Blå øjne (türkü) (2021). Han er født i Randers og opvokset i Bolbro i en familie, som oprindeligt stammer fra det kurdiske mindretal i Tyrkiet. Med et ben i både et dansk og kurdisk liv skriver Deniz med en personlig stemme om fremmedgørelse, kærlighed og omsorg.

Gerd Laugesen er forfatter og journalist fra Viborg. Hun debuterede i 2009 med bogen ”Møder” og har siden udgivet flere værker. Seneste den anmelderroste roman ”Et øjebliks lykke” som udkom i 2021. Det er første bind af tre i en kvindes odyssé. I 2022 modtog hun Dan Turèll Medaljen.

At føle sig splittet imellem to verdener er også noget Gerd Laugesen kender til. Hun har boet tre år i Tyrkiet og den eksperimenterende digtsamling ”Sort på hvidt” blev til dengang, mens demonstrationerne på Taksim-pladsen foregik lige udenfor.

Hald Hovedgaard, Kulturselskabet Den Skæve Scene, Antikvariatet Viborg, Viborg Gymnasium, Viborg Katedralskole og Viborg Bibliotekerne står bag arrangementet, som er støttet af Statens Kunstfond.